Partnerstvo Oracle i Mastercarda za unapređenje digitalne trgovine

Kompanije Oracle i Mastercard sklopile su globalno strateško partnerstvo koje za cilj ima unapređenje aktivnosti u segmentu digitalne trgovine u maloprodaji i ugostiteljstvu.

Novo partnerstvo objedinjuje softverske platforme i tehnologije kompanije Oracle i rešenja za digitalna plaćanja kompanije Mastercard, kao što je Masterpass, kako bi se stvorilo neometano i sigurno korisničko iskustvo u objektima svih veličina, uz istovremeno unapređenje operativne efikasnosti u obradi plaćanja.

Kompanije Oracle i Mastercard će se fokusirati na tri ključne oblasti inovacija u restoranima, hotelima i maloprodajnim radnjama:

Razvoj i pružanje odličnih iskustava za plaćanje u radnji, uključujući i implementaciju Qkr! with Masterpass usluge. Qkr je mobilna aplikacija koja gostima omogućava da poručuju i plaćaju robu i usluge putem mobilnih telefona bez čekanja u redovima ili čekanja na konobara. Kroz ovu integraciju, transakcije postaju jednostavnije, praktičnije i sigurne.

Pružanje rešenja za platni prihvat koja olakšavaju i ubrzavaju trgovinu preko svih kanala za trgovce širom sveta. Pružanje potpuno integrisane opcije za digitalna plaćanja i sprečavanje prevare klijentima kompanije Oracle kroz korišćenje Mastercard globalnog servisa Payment Gateway Services.

Integracija usluge Masterpass u proizvode i rešenja kompanije Oracle kako bi se korisnicima pružila vodeća aplikacija za digitalna plaćanja koja kombinuje program lojalnosti i program nagrađivanja čime se osigurava jednostavan pristup na kasi.

Kompanije Mastercard i Oracle već sarađuju kroz zajedničke partnere kao što su restorani wagamama, Carluccio’s, Young & Co.s Brewery i Geronimo Pubs. Oni koriste uslugu Qkr! kako bi omogućili svojim gostima da dodatno poručuju tokom obroka, plaćaju za stolom ili međusobno podele račun.

„Kako digitalne tehnologije transformišu očekivanja potrošača, kompanija Mastercard ima za cilj da prilagodi trgovinu putem svih kanala svakom uređaju i da pruži praktično iskustvo korisnicima bilo da su oni u svom domu, u radnji ili u pokretu“, izjavila je Katarina Eklof, direktorka sektora za trgovački razvoj u kompaniji Mastercard. „Zajedno sa kompanijom Oracle, možemo da pomognemo trgovcima u maloprodaji i ugostiteljstvu da se povežu sa svojim gostima i da im omogućimo da povećaju svoje poslovanje na brz i siguran način.“

Podelite ovaj tekst: