Payoneer i FTAC Olympus Acquisition Corp. završili proces kombinovanja poslovanja

Payoneer počinje trgovanje 28. juna pod simbolom PAYO

Payoneer Inc. (“Payoneer”), tehnološka kompanija za platne transakcije koja omogućava plaćanja i rast u novoj globalnoj ekonomiji, i FTAC Olympus Acquisition Corp. (NASDAQ: FTOC), kompanija koja se bavi preuzimanjima u posebne svrhe, objavili su da su završili proces kombinovanja poslovanja, koje su akcionari  FTOC-a odobrili na vanrednoj skupštini održanoj 23. juna.

Nakon završetka ovog procesa kombinovanja poslovanja, novo javno akcionarsko društvo Payoneer Global Inc. (“kompanija”) započelo je trgovanje na berzi Nasdaq svojim običnim akcijama i varantima pod simbolima “PAYO” and “PAYOW“֞, respektivno, od 28. juna 2021. godine.

Payoneerov globalni menadžerski tim, predvođen Skotom Galitom, generalnim direktorom, Majklom Levinom, finansijskim direktorom, i Keren Levi, direktorkom operacija, nastavlja da vodi kompaniju.

Ova transakcija obuhvata privatno ulaganje 300 miliona dolara investitora kao što su postojeći investitor Wellington Management, Dragoneer Investment Group, Fidelity Management & Research Company LLC, Franklin Templeton, određeni fondovi kojima upravlja Millennium Management, fondovi i klijenti kojima je savetnik T. Rowe Price Associates, Inc. i Winslow Capital Management, LLC.

“Izuzetno smo srećni što postajemo javno akcionarsko društvo i udružujemo snage sa Betsi i celim FTOC timom”, izjavio je Skot Galit, generalni direktor Payoneera.

“Za ovih 15 godina smo izgradili globalnu platformu kojoj veruju milioni klijenata širom sveta, od preduzetnika u usponu do vodećih svetskih digitalnih brendova, i sada smo pouzdan partner za digitalnu trgovinu na svakom mestu. Tek smo zagrebali površinu ogromnih mogućnosti koje su pred nama kako bismo pomogli biznisima da rastu i napreduju u novoj globalnoj ekonomiji. Ovaj izlazak na berzu je važan korak na našem putu obezbeđivanja tehnologije, veza i samopouzdanja svakom biznisu, na bilo kom tržištu, da ostvari svoj potencijal”, rekao je Galit.

Payoneerov tim je pozicionirao kompaniju izuzetno dobro kako bi ostvario prednosti širenja globalne trgovine i mi smo ponosni što ćemo biti njihov partner u sledećoj fazi rasta.

“Payoneer ima snažan bilans stanja sa jakim kapitalom da proširi već širok asortiman usluga i organski, kroz produbljivanje postojećih trgovinskih odnosa i nastavak razvoja novih, i kroz strateška preuzimanja”, izjavila je Betsi Koen, predsednica Upravnog odbora kompanije FTAC Olympus Acquisition Corp.

Financial Technology Partners je angažovan kao Payoneerov savetnik za finansijska i tržišta kapitala, Davis Polk & Wardwell LLP kao pravni savetnik, Paul Hastings kao regulatorni savetnik, PwC kao revizor, a EY kao poreski i berzanski savetnik.

Citi and Goldman Sachs & Co. LLC je angažovan kao savetnik za finansijska i tržišta kapitala, Cantor Fitzgerald kao savetnik za tržišta kapitala, a Morgan, Lewis & Bockius LLP kao pravni savetnik kompanije FTOC.

Podelite ovaj tekst: