Pet godina Er Srbije

Er Srbija proslavlja pet godina uspešnog poslovanja i pet godina od prvog komercijalnog leta, uz konstantan rast i unapređenje usluge u svim segmentima. Na više od 40 destinacija u svetu, od 26. oktobra 2013. godine nacionalna avio kompanija Srbije prevezla je 12 miliona putnika na više od 150 hiljada letova.  

“Ponosni smo što ovaj značajan jubilej dočekujemo kao apsolutni lider u regionu. Nastavljamo dalje sa još ambicioznijim ciljevima. Zahvalni na poverenju koje su nam putnici ukazali tokom prethodnih godina, trudićemo se ne samo da opravdamo, već i da nadmašimo očekivanja i standarde“, izjavio je generalni direktor Er Srbije Dankan Nejsmit.

O postignutom uspehu srpskog avio-prevoznika svedoči i priznanje renomiranog sajta za rejting u oblasti civilne avijacije AirlineRatings.com kojim je Er Srbija najbolje ocenjena avio-kompanija jugoistočne Evrope u tekućoj 2018. godini, uz maksimalnih sedam zvezdica u kategoriji bezbednosti i pet zvezdica za kompletan proizvod i uslugu.

Pokretanje nove srpske nacionalne avio-kompanije počelo je potpisivanjem kod-šer sporazuma između Jat ervejza i Etihad ervejza 15. aprila 2013. godine, nakon čega je kompanija iz Ujedinjenih Arapskih Emirata 1. avgusta iste godine potpisala Ugovor o strateškom partnerstvu sa Vladom  Srbije. Prvi avion u bojama Er Srbije – A319, pod imenom Novak Đoković, poleteo je 26. oktobra 2013. godine iz Beograda za Abu Dabi, dan nakon zvaničnog predstavljanja kompanije javnosti.

Podelite ovaj tekst: