Philip Morris International posvećen budućnosti bez duvanskog dima

Više od milion punoletnih pušača se okrenulo IQOS-u (ajkos), vodećem proizvodu sa nesagorevajućim duvanom kompanije PMI

Philip Morris International potvrdio je 25. januara odlučnost da učestvuje u kreiranju budućnosti bez duvanskog dima. Više od milion punoletnih pušača već je umesto pušenja izabralo korišćenje IQOS-a (ajkos), vodećeg proizvoda sa nesagorevajućim duvanom kompanije PMI, ali kompanija ulaže dodatne napore kako bi proširila ponudu bezdimnih duvanskih proizvoda koji postepeno mogu da zamene cigarete. Novi, upravo lansirani sajt kompanije PMI www.pmi.com pruža uvid u ovu drugačiju i za duvansku kompaniju neobičnu viziju budućnosti u kojoj njeni novi proizvodi mogu da imaju značajan uticaj na punoletne pušače i društvo.

,,Punoletni pušači traže alternativne duvanske proizvoda koji će u najvećoj mogućoj meri sačuvati ukus, ritual i uživanje koje im pružaju cigarete, ali ujedno i emitovati mnogo manju količinu štetnih sastojaka nego što ih ima u duvanskom dimu’’, kaže Toni Snajder (Tony Snyder), potpredsednik za komunikacije u kompaniji PMI. ,,Nakon više od deset godina istraživanja i razvoja, danas imamo i nauku i tehnologiju da ove proizvode pretvorimo u realnost za 1,1 milijardu punoletnih pušača na svetu.’’

IQOS je jedan od četiri proizvoda bez dima koji dolaze iz kompanije PMI sa ciljem da zadovolje potražnju i različite sklonosti punoletnih pušača. U pitanju je proizvod sa nesagorevajućim duvanom lansiran 2014. godine i koji će do kraja ove godine biti dostupan u najvećim gradovima na više od 30 tržišta.

Od 2008. godine, PMI je angažovao više od 400 naučnika i stručnjaka i uložio više od 3 milijarde dolara u naučna istraživanja i razvoj proizvoda. Rezultati naučnih istraživanja koji procenjuju potencijalno smanjen rizik usled korišćenja IQOS-a su više nego obećavajući, a kompanija otvoreno deli svoje naučne metodologije i otkrića sa drugima, radi analize i potvrde. U decembru 2016. godine, PMI je podneo Prijavu za duvanski proizvod sa izmenjenim rizikom (MRTPA) IQOS Centru za duvanske proizvode američke Agencije za hranu i lekove (FDA).

,,Optimisti smo u pogledu budućnosti, jer radimo na tome da što pre pređemo sa našeg tradicionalnog biznisa sa cigaretama na poslovanje sa potencijalno manje štetnim alternativama. U pitanje je izvanredna prilika da pozitivno utičemo na javno zdravlje ponudom proizvoda, koji će predstavljati bolje rešenje od nastavka pušenja, ali to ne možemo da učinimo sami. Doprinos stručnjaka za javno zdravlje, naučne zajednice i regulatornih tela će znatno ubrzati prelazak sa cigareta na proizvode bez dima’’, zaključuje Snajder.

Za više informacija o tome kako i zašto kompanija PMI radi na stvaranju budućnost bez dima, posetite novi sajt kompanije na adresi www.pmi.com

Podelite ovaj tekst: