Pireus banka uručila nagrade stipendistima Univerziteta Oksford

Pireus banka dodelila je 9. juna vredne novčane nagrade učenicima Matematičke gimnazije, koji su dobili stipendije prestižnog engleskog Univeziteta Oksford.

Sa uručenja nagrada

Za izuzetan uspeh Banka je sa po 100.000 dinara nagradila Katarinu Petrović (18), Vuka Radovića (19) i Milenu Vuletić (19), koje je ovaj čuveni univerzitet svrstao među pet najboljih mladih matematičara i fizičara iz zemalja van Evropske unije.

Tim povodom, predsednik Izvršnog odbora Pireus banke, Vojislav Lazarević, je izjavio: „Stipendija koju ste dobili potvrda je vašeg znanja i izuzetnosti i dokaz da se trud isplati. Takođe, ona je istovremeno i podsticaj za sve nas koji verujemo u mlade, pametne ljude, da nastavimo da ih podržavamo i stimulišemo za dalje profesionalne i lične uspehe“.

Pireus banka tradicionalno podržava nauku i mlade talente, naročito učenike Matematičke gimnazije. Više puta je nagrađivala najtalentovanije đake, a već pet godina zaredom je sponzor Matematičkog kupa, prestižnog međunarodnog takmičenja, koje se ove godine održava od 26. do 29. juna.

Podelite ovaj tekst: