Plazma sportske igre mladih

Brend Plazma kompanije Bambi ove godine podržao je „Sportske igre mladih“, najmasovnije regionalno sportsko takmičenje za decu uzrasta od 7 do 18 godina.

Dragan Stajković

Ova sportska manifestacija je i edukativni projekat za decu i mlade, koji se ove godine održao u tri zemlje – Srbija, Hrvatska, Bosna i Hercegovina. U fokusu projekta su deca osnovnih i srednjih škola, koja će kroz druženje i sport promovisati zdrav način života i pozitivne socijalne vrednosti, kao alternativu negativnim činiocima u okruženju.

Vrednosti koje Plazma promoviše, u skladu su sa ciljem ove tradicionalne manifestacije. Plazma promoviše način života zasnovan na razumevanju, prijateljstvu, poštovanju različitosti, toleranciji, fer igri i takmičenjima.

Sportska manifestacija je i edukativni projekat

„Velika nam je čast što je brend Plazma, kompanije Bambi, uzeo učešće u Sportskim igrama mladih i na taj način nastavio da daje primer uspešne i društveno odgovorne kompanije koja neprekidno ulaže u najmlađe generacije i brine o njihovom kvalitetnom razvoju na različitim poljima“, istakao je Dragan Stajković, generalni direktor kompanije Bambi.

„Sportske igre mladih“ su najmasovnija amaterska sportska manifestacija u Evropi, koja omogućava deci da besplatno učestvuju u vrhunsko organizovanim takmičenjima u 10 sportova (mali fudbal, ulična košarka, rukomet, odbojka, tenis, stoni tenis, odbojka na pesku, šah, između dve vatre i atletika). Najuspešniji pojedinci i članovi timova su se od 20. do 25. avgusta takmičili i odmarali na Međunarodnom finalu sportskih igara mladih u Splitu.

Podelite ovaj tekst: