Počela izgradnja tržnog centra BIG FASHION na Vidikovcu

Svečanom ceremonijom postavljanja kamena temeljca na Vidikovcu je 31. marta počela izgradnja BIG FASHION centra, jednog od najvećih maloprodajnih tržnih objekata u Srbiji.

Polaganje kamena temeljca maloprodajnog objekta

Događaju su prisustvovali ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, Aleksandar Vulin, ministar rudarstva i energetike, Aleksandar Antić, gradonačelnik Beograda, Siniša Mali, ambasadorka Izraela u Srbiji, Alona Fišer Kam, i generalni direktor kompanije BIG CEE, Robert Jahav, koji su simboličnim polaganjem kamena temeljca najavili početak radova.

BIG FASHION Vidikovac najznačajniji je do sada projekat kompanije BIG CEE Srbija, najvećeg izraelskog investitora u oblasti nekretnina u Srbiji. Kao investicija vredna 150 miliona evra, kompleks na Vidikovcu prostiraće se na površini od 150.000 kvadratnih metara sa 70.000 kvadratnih metara maloprodajnog prostora, a planirano je da po otvaranju u njemu bude zaposleno oko 3.000 ljudi. Pored više od 300 prodavnica najpoznatijih domaćih i svetskih brendova, novi tržni centar obuhvatiće i raznovrsne restorane i kafiće, veliki bioskopski kompleks, igralište i razne sportske sadržaje, kao i više od 2.500 parking mesta. Uz izgradnju propratne infrastrukture i prilaznih saobraćajnica, savremeni dizajn BIG FASHION centra umnogome će izmeniti izgled ovog dela grada i učiniti Vidikovac idealnim mestom za zabavu i slobodno vreme.

BIG FASHION Vidikovac biće izgrađen po najsavremenijim tehnološkim standardima, a njegovo otvaranje planirano je za 2019. godinu. Nakon tržnih centara u Novom Sadu i Višnjičkoj ulici u Beogradu, maloprodajni kompleks na Vidikovcu treći je po redu projekat kompanije BIG CEE u Srbiji. Ova kompanija deo je izraelske korporacije BIG SHOPPING Centers koja posluje sa više od 50 maloprodajnih objekata u Izraelu i SAD.

Podelite ovaj tekst: