Podrška MK grupe najvećoj regati na svetu Barcolane

MK grupa i biser njene turističke divizije, Hotel Kempinski Palace Portorož, partneri su najveće svetske regate Barkolane, koja okuplja najbolje jedriličare sveta i startuje iz Portoroža.

Nikola Avram

Druge nedelje oktobra, ova trka će okupiti 25.000 učesnika, koji će jedriti po Tršćanskom zalivu. Pored sponzorstva glavne trke i nagrada za najbolje jedriličare, Hotel Kempinski Palace Portorož je ove godine i glavni sponzor reli regate “Go to Barcolana from Slovenia”, koja počinje u subotu 13. oktobra.

Nikola Avram, direktor grupacije hotela koje posluju u okviru MK grupe, rekao je da odluka da ova kompanija podrži Barcolanu, najveću regatu na svetu, i slovenačku reli regatu “Go to Barcolana from Slovenia”, nije bila teška. On kaže da je namera da omoguće da ova reli regata startuje iz Portoroža i to je bio nešto teži zadatak.

Druge nedelje oktobra oko 2.000 jedrilica će jedriti po Tršćanskom zalivu

„Naše strateško opredeljenje je da podržavamo sportske aktivnosti, kao i aktivnosti lokalne sredine u cilju promocije turizma. Naša kompanija je poznata kao nosilac razvoja lokalnih zajednica u koje investira. Nije prvi put da destinacija u koju mi ulažemo postane sinonim uspešnog turizma, jer nama nije cilj da stvorimo samo uspešan hotel, već dobru destinaciju. Upravo zbog toga, kao jedna od vodećih hotelskih kompanija u regionu, želimo da damo doprinos razvoju slovenačkog turizma kao i da razvijemo Portorož u jedno od najprestižnijih turističkih letovališta na Jadranu”, istakao je Avram.

On je rekao da MK grupa želi da zadrži lidersku poziciju u regionu, kao i da razvije hotelski biznis na najatraktivnijim lokacijama na Jadranu i region, u sinergiji sa ostalim delovima grupacije.

Podelite ovaj tekst: