Pogodnosti Masterkard debitne kartica Unikredit banke

Domaće tržište sve više prepoznaje prednosti korišćenja platnih kartica, prilikom kupovine putem interneta ili u kupovini u prodavnicama.

Najpopularnije su debitne kartice, što potvrđuje i MasterIndex Srbija istraživanje kompanije Masterkard koje je pokazalo da je prošle godine zabeležen rast broja korisnika ovih kartica od više od 15 odsto, u poređenju sa 2015. godinom. Debitnim karticama se najčešće plaćaju hrana 69 odsto i odeća 37 odsto, dok se uz pomoć kreditnih kartica najčešće kupuju nameštaj i kućni aparata – 48 odsto.

Uzimajući u obzir tržišne analize i evoluciju potreba klijenata, Unikredit banka je, da bi doprinela daljem razvoju tržišta debitnih kartica u paletu proizvoda uvrstila i nov proizvod iz Masterkard portfolija, Debit Masterkard karticu, koja će korisnicima ubrzati plaćanje i obezbediti dodatne funkcionalnosti.

Nova Debit Masterkard kartica Unikredit banke zamenjuje postojeću Maestro karticu, zadržavajući sve njene prednosti korišćenja kao što su mogućnost promene PIN koda na bankomatima ili beskontaktno plaćanje, kao brza, sigurna i praktična platna metoda koja omogućava da se plaćanja manjih iznosa, do 1.500 dinara, obavljaju bez unošenja PIN koda. Sa druge strane, korisnici nove Debit Masterkard kartice, koji putem sajta Unikredit banke izaberu, rezervišu i plate ovom karticom smeštaj na sajtu Booking.com, dobijaju povraćaj novca od četiri odsto od ukupne vrednosti transakcije. Pored toga, oni će imati mogućnost da iskoriste sve prednosti onlajn plaćanja, a zahvaljujući Mastercard SecureCode usluzi, mogu bezbedno da plaćaju robu i usluge putem interneta.

Ova usluga štiti korisnike od neovlašćene upotrebe kartica na sajtovima trgovaca, koji učestvuju u ovom programu i uključuje privatne kodove, koji se nikada ne dele sa trgovcima, zbog čega je ova usluga idealna za kupovinu putem laptopa, tableta ili mobilnog telefona.

Podelite ovaj tekst: