Polovina mobilnog internet saobraćaja u Telenor mreži

Telenor će u 2017. godini uložiti dodatnih 30 miliona evra za razvoj mreže u Srbiji, dok će u prvoj polovini godine pokriti 80 odsto stanovništva 4G mrežom.

U toku prošle godine, značajno je poraslo korišćenje mobilnog interneta, dok više od 50 odsto mobilnog internet saobraćaja „prolazi“ kroz Telenor mrežu.

Penetracija mobilnih telefona u Srbiji je 129 odsto, što znači da danas svi imaju mobilni uređaj. Oko 20 odsto korisnika u Srbiji koristi 4G telefone i potrebna je dalja edukacija korisnika kako bi iskoristili pun potencijal tehnologije.

U avgustu prošle godine Telenor je testirao 5G mrežu, kada je postignuta brzina prenosa podatka od jedan gigabit. Telenor će u ovoj godini ostati fokusiran na razvoj 4G mreže u svim gradovima preko 3.500 stanovnika, dok je Telenor mreža spremna za narednu generaciju tehnologije i napredne korisničke servise.

Tokom prethodne dve godine, uloženo je 70 miliona evra u razvoj 3G mreže kojom je pokriveno celokupno stanovništvo Srbije, kao i u početak razvoja 4G mreže sa ciljem da ta tehnologija bude dostupna svima.

Podelite ovaj tekst: