Ponuda Banke Inteza za poljoprivredna gazdinstva

Banka Inteza kreirala je specijalnu ponudu kredita za ulaganja u obrtna sredstva da bi registrovanim poljoprivrednim gazdinstvima pomogla da obezbede odgovarajuću finansijsku podršku za prolećne radove u poljoprivredi.

Đorđe Radulović

Kredit za finansiranje prolećne setve dostupan je u iznosu od 100.000 do pet miliona dinara, a rok otplate je do 12 meseci. Dinamika otplate prilagođena je potrebama poljoprivrednika, pa se sredstva mogu vraćati u vidu mesečnih, tromesečnih, šestomesečnih ili godišnjih otplata, odnosno, po dospeću kredita.

Nominalna kamatna stopa je od 6,5 do 9,5 odsto na godišnjem nivou, u zavisnosti od grupe kojoj pripada registrovano poljoprivredno gazdinstvo, na osnovu ostvarenih priliva po namenskom računu u poslednjih 12 meseci kao i veličine registrovane obradive površine.

„Uvođenjem specijalne ponude u ovom periodu želimo da klijentima iz segmenta poljoprivrede omogućimo finansiranje ulaganja po značajno povoljnijim uslovima od standardnih i na taj način im olakšamo poslovanje u tekućoj sezoni. Uvažavajući potrebe poljoprivrednika za dodatnim finansijskim sredstvima u vreme sezonskih ulaganja i prethodne godine osmislili smo specijalnu kreditnu ponudu za prolećnu setvu u okviru koje smo ih podržali sa ukupno 1,33 milijarde dinara kredita“, izjavio je Đorđe Radulović, Direktor Odeljenja za upravljanje prodajom registrovanim poljoprivrednim gazdinstvima Banke Inteza.

Za kredit za finansiranje prolećnih radova u poljoprivredi do 30. juna mogu aplicirati svi zainteresovani poljoprivredni proizvođači na teritoriji Srbije, bez obzira da li su klijenti banke ili ne.

U skladu sa strateškim opredeljenjem da aktivno doprinosi razvoju agrara kao izuzetno važnog segmenta domaće privrede, Banka Inteza je u toku 2016. godine poljoprivrednim proizvođačima odobrila ukupno 35,5 miliona evra kredita, uvećavši plasmane poljoprivredi za 38 odsto u odnosu na godinu ranije.

Od kada je započela poslovanje sa klijentima u segmentu registrovanih poljoprivrednih gazdinstava, 2008. godine, banka je finansirala je agrarni sektor sa više od 205 miliona evra kredita.

Podelite ovaj tekst: