ПОРОДИЧНИ КВАРТЕТ: Ново рухо старих рецепата

Породична фирма Мама`с бисквит хаус свој настанак дугује Ненаду Митровићу. Поред тога, назив, начин производње колача и рецепти који данас постоје, имају корене и инспирацију у посластичарској традицији предака успостављеној пре више од једног века

receptiТрадиција прављења финих колача у породици Марине Лазаревић дужа је од једног века. Фамилија њене мајке је у иностранству поставила темеље посластичарства у својој London`s biscuit factory и тако утврдила стандарде које ће, стицајем околности, поштовати и наредни нараштаји ове породице.

Случај је хтео да мајка Марине Лазаревић, Јагода, за свог животног сапутника одабере Ненада Митровића, човека-визионара који је, поред своје каријере пословног човека, имао и вечиту жељу за сопственим приватним послом (пекаром, посластичарницом, трговином…), што је у оно време социјалистичких „сигурних служби” било у границама авантуризма и фантазије. Срећан спој знања и жеља двоје људи резултирао је данашњом Мама`с бисквит хаус (Mamma`s biscuite house) која је током протекле деценије изборила место међу најпрестижнијим и најпрепознатљивијим „кућама колача” не само у Београду, већ и у читавој Србији.

– Мој отац припада генерацији која није била склона приватном бизнису и отуда је била необичнија његова жеља да се и он и цела породица окушају у посластичарству – каже Марина Лазаревић за Економетар. – Он је кроз свој професионални ангажман упознао Грка, власника „Стелине” из Шапца. Чињеницу да је мама одувек лепо кувала, а нарочито била склона прављењу колача, породица је искористила за практичну одлуку – да се и ми бавимо, у прво време само продајом „Стелининих” колача, а потом и самосталном производњом.

Опширније у штампаном издању

Podelite ovaj tekst: