POSLOVNA SAZNANJA: Životni prioriteti

Dođe neki period u životu kada sunce potamni i navuku se oblaci strepnje i brige, jer neko ko nam mnogo znači, nije dobro.

Piše: Stella Karl Ćosić

U trenu sve staje i samo jedna stvar postaje bitna, da ozdravi. Menja nam se perspektiva i sve želje stapaju se samo u jednu, da nama važna osoba pobedi u utakmici života. U tim trenucima, sve se okreće naopačke i sve naše dojučerašnje jako bitne i neodložne obaveze padaju na lestvici prioriteta u drugi plan. Odjednom imamo vremena za ono što je najvažnije, da dušom i telom i svim mogućim sredstvima budemo uz osobu kojoj smo u tom trenutku potrebni, boreći se svim mogućim sredstvima za njeno zdravlje. To su trenuci kada se nepogrešivo bavimo prioritetima.

Takve situacije često nas navedu da razmišljamo i o sebi. Spremni smo da više brinemo o zdravlju, obećavajući sebi da ćemo ubuduće mnogo više voditi računa o životnim prioritetima i pametnije i kvalitetnije koristiti vreme koje nam je dodeljeno na ovoj planeti.

Nije mi cilj da patetišem i da vas zastrašujem i ne mislim da je potrebno da se bilo kome nešto loše desi da bismo stvarno bili spremni da se bavimo onim što nam je najvažnije. Samo hoću da vas pitam da li znate koji su vaši životni prioriteti? Kako ih uvažavate i koliko im se posvećujete svakog dana? Često se dešava da podrazumevamo da znamo, mada realno nismo odvojili vreme da stvarno razmislimo, poređamo ih po značaju i definišemo kako da ih zaista i ostvarimo. Nekako nam se u tom podrazumevanju potkrade da nam pažnju odvuku neke druge, manje bitne ili čak potpuno nebitne stvari, a prioriteti ostanu na čekanju i postanu zadnjiteti.

Opširnije u štampanom izdanju


U ovom broju još i …

  • SREDSTVA PROGRAMA „ZAJEDNICI ZAJEDNO“ USMERENA U ZDRAVSTVENE INSTITUCIJE: NIS ulaže oko milion evra u zdravstvo Srbije
  • POGLED ISKOSA: Ko da spreči građane da se zadužuju
  • TV SLIKE I PRILIKE: Skandal-majstori i mutivode
  • DIGITALNI VODIČ: Jedan osmeh plaća sve
  • PLANTAŽE JEDAN OD NAJVEĆIH PROIZVOĐAČA GROŽĐA, VINA I LOZOVE RAKIJE U JUGOISTOČNOJ EVROPI: Priča o lozi, kamenu, suncu i ljudima
  • U PODNOŽJU AVALE NOVO MESTO KOJE PROMOVIŠE POVRATAK PRIRODI: Beograd dobio prvi Eko-park
  • Sledeći broj Magazina Biznis izlazi 20. maja 2019.
Podelite ovaj tekst: