POSLOVNI HOROSKOP: Šta kažu zvezde za oktobar 2009. godine

Ovan

Period započinjete priličnim nezadovoljstvom, naročito ako se bavite trgovinom, ekonomijom, pravima ili radite u medijima. Ako se bavite privatnim biznisom niste baš prezadovoljni razvojem situacije, ali posle 17. oktobra situacija se značajno menja. Finansijska situacija neće biti tako sjajna, predstoji dosta troškova početkom meseca, naročito oko ulaganja u stambeni i poslovni prostor. Ali, u drugoj polovini meseca možete očekivati priliv novca iz inostranstva.

Bik

U toku ovog perioda vaš znak je pod velikim uticajem planeta koje se nalaze u vašim astrološkim poljima privatnog biznisa, kreativnosti i inostranstva, zbog čega možete biti okupirani poslovima u kojima bi trebalo da dođe do izražaja vaš talenat, sposobnost organizacije i proširenje poslova, naročito. Ovaj period je posebno povoljan za intelektualce, umetnike ali i one koji se bave trgovinom ili biznisom.

Blizanci

Ako se bavite privatnim biznisom, ugostiteljstvom, ili nekom uslužnom delatnošću, ili ako ste žena a odabrali ste zanimanje u kome prednjače muškarci, u oktobru možete da postignete mnogo više nego što se nadate. Vrlo ste ambiciozni, ma kojim poslom da se bavite, jer ako radite u medijima ili u poslu koji podrazumeva korišćenje znanja stranih jezika ili kontakte sa mnogo ljudi, situacija postaje vrlo uzbudljiva a izazovi mnogobrojni. Dobićete ponudu o kojoj treba dobro razmisliti, ali je nikako ne treba odbiti.

Rak

Rakovi su sjajni kada je novac u pitanju. Mogu i da zarade i da uštede, ali uglavnom prave dramu kao da nemaju prebijene pare u džepu. Upravo prisustvo Marsa, planete ambicije u vašem znaku, do polovine oktobra stvara osećaj da niste dovoljno postigli i da treba da svoju karijeru usmerite u drugom pravcu. Mnogi Rakovi će morati da krajem oktobra razmisle o novom poslu, verovatno u sopstvenoj režiji, pa bi bilo dobro da se pripreme na to.

Lav

Sve ono što vam trenutno izgleda kao malo verovatno a to je mogućnost uspešne saradnje sa strancima, biće posle 15. oktobra moguće. Vaše sposobnosti će doći do izražaja i neko će pokušati da vam pomogne da rešite pitanje svog statusa. Ulazite u fazu finiša krajem oktobra, pa ćete moći mnogo toga da uradite za sebe na način na koji ste to odavno želeli.

Devica

Vašem znaku se mnogo toga događa već dve godine, zbog čega ste prilično iscrpljeni, ali ne posustajete. Naprotiv, tek se spremate za neke nove, velike poslovne poduhvate. Ako ste rođeni posle 10. septembra, sada ste na “udaru” Saturna, planete koja simbolizuje odgovornost, naporan rad i Urana, planete koja donosi promene. Pokušajte da sve svoje poslovne planove svedete na realne osnove.

Vaga

Predstavnici vašeg znaka se nalaze u nekoj vrsti iskušenja ili se mogu osećati kao da su na nekoj probi. Venera, planeta uživanja i novca, koja vlada vašim znakom, sve do 15. oktobra u Devici ne pokazuje dobra svojstva pa se možete osećati kao da ste na radnom mestu koje vam ne odgovara. Velike promene će doći tek krajem oktobra kada Saturn, planeta ambicije bude ušla u vaš znak gde je najjači. Teško da će iko tada moći da vam stane na put.

Škorpija

Prilično ste samouvereni i imate mnogo novih ideja, novih planova u vezi sa partnerskim odnosima, posebno kada su stranci u pitanju. Ako dobijete ponudu koju ste priželjkivali, nemojte propustiti šansu da je iskoristite. U drugoj polovini oktobra možete očekivati da se sve ono na čemu sada radite materijalizuje i da doživite uspeh. I dalje su za vas najbolji poslovi u vezi sa bankarstvom, medijima ili sportom.

Strelac

Vaš znak je zaštićen dobrim uticajem Saturna u Devici koji podstiče vaše ambicije i omogućava vam da sjajno komunicirate sa svojim saradnicima. Saturn će krajem oktobra zauzeti sjajnu poziciju u odnosu na vaš znak, zbog čega to što sada radite može da vam na duži rok donese i novac i satisfakciju. Do Nove godine možete postići više nego što ste pretpostavili. Za vas važi pravilo „gvožđe se kuje dok je vruće“. Jedino vam ne pogoduje to što vam predstoje pozamašni izdaci ili ulaganja.

Jarac

Ako se bavite privatnim biznisom budite oprezni početkom meseca kod sklapanja poslova sa vatrenim znacima a u drugoj polovini oktobra pokušajte da smanjite izdatke. Ulazak Marsa u znak Lava pred kraj perioda može doneti lepu zaradu, neočekivane dobitke, između ostalog i preko igara na sreću. Oni koji se bave nekretninama, mogu očekivati takođe dobit, posebno u radu sa strancima.

Vodolija

Budite spremni na neke nove poslovne ponude jer direktan hod Jupitera u drugoj polovini oktobra ide preko vašeg znaka. Ova planeta donosi egzaltiranost, ushićenost, želju za velikim poduhvatima i grandomanske planove. U oktobru ćete morati da se odlučite šta ćete. Ako ste umetnik, možete ući u nepromišljene poslove koji vam neće doneti satisfakciju. Ipak, većini Vodolija su planete naklonjene, naročito u drugoj polovini perioda.

Ribe

Mnogi misle da vama sve lako ide u životu i da sve dobijete “na tanjiru”. U stvari, vi znate šta sve stoji iza toga, koliko rada i napora. Ipak, pozicije planeta vam idu u prilog ako pripadate komunikativnim i srdačnim Ribama, jer ćete imati često preterano nervozne, neorganizovane ili preterano ambiciozne saradnike. Od vaših ideja zavisi rešavanje problema i sklapanje novih poslova. Posle 11. oktobra možete očekivati bolje finansijsko stanje.

 

Podelite ovaj tekst: