Predstavljanje domaćih kompanija na Sajmu u Kazahstanu

Srpske kompanije iz građevinskog sektora, projektovanja, opremanja, putne infrastrukture i prateće opreme učestvovaće na međunarodnom sajmu građevinarstva i enterijera „KazBuild“, koji se od 5. do 8. septembra održava u Kazahstanu, u Almatiju.

Nastup srpske građevinske operative na najvećoj sektorskoj međunarodnoj manifestaciji Centralne Azije „KazBuild“, koju godišnje poseti preko 5.000 eksperata, a učestvuju i izlažu kompanije iz više od 20 zemalјa sveta, organizuju Razvojna agencija Srbije (RAS) i Privredna komora Srbije (PKS).

Proizvodna rešenja i izvozne kapacitete u poslovnom centru u Almatiju predstaviće: „Alex Engineering & Construction“ Beograd, „DigiTel“, Gornji Milanovac, „Elektromontaža“ Kralјevo, „Entero“ Nova Pazova, „Milan Blagojević“, Smederevo, „Perfom“ Požega, „Simi“ Mladenovac, „Tehnomarket“ Pančevo, „Unipromet“ Čačak.

Intenzivan plasman građevinske, prateće opreme i enterijera karakteriše srpski izvoz prema Kazahstanu u prvoj polovini 2017. Ukupan izvoz je 19,6 miliona dolara što predstavlјa rast od 110 odsto u odnosu na isti period prošle godine. Sa druge strane, Srbija iz Kazahstana uvozi isklјučivo energente i sirovine aluminijuma. Ukupna trgovinska razmena Srbije i Kazahstana u prvoj polovini 2017. godini iznosila je 58,6 miliona dolara.

Privreda Srbije zainteresovana je da unapredi privredne odnose sa Kazahstanom kroz učešće u realizaciji infrastrukturnih projekta u najvećoj državi Centralne Azije, povećanje izvoza, promenu strukture proizvoda i smanjenje deficita.

Podelite ovaj tekst: