Predstavljena knjiga ”Moć pregovaranja”

Knjiga Bebe Bajalski „Moć pregovaranja“, predstavljena je u knjižari „Akademija“, u zgradi Srpske akademije nauka i umetnosti, u Knez Mihajilovoj ulici 35, 11. septembra

Dragoceno je da znamo kako da se i kad pregovori ne uspeju, vratimo u ring

Autorka je profesionalni pregovarač, konsultant i edukator, a svoje bogato iskustvo i 30 godina profesionalnog bavljenja pregovorima u visokom biznisu pretočila je u pitko i zanimljivo štivo, u kome se prepliću akademski, naučni odnos u sagledavanju pregovora i živopisni primeri iz prakse.

Beba Bajalski bila je predstavnik velikih zapadnih kompanija u Rusiji i pamti promene pristupa u pregovaranju pre i posle perioda „gvozdene zavese“, bila je i prva žena pregovarač u visokom biznisu na islamskom tlu.

„Stilovi pregovaranja, taktike i strategije se razlikuju, ono što je suština svega je poštovanje sagovornika i sposobnost da sagovornika zaista čujemo, ma koliko nam se stavovi razlikovali. Pregovaramo na mikro nivou svaki dan, u porodci, na poslu, savladavamo prepreke, iznosimo argumente. Stabilnost i hladnokrvnost su ono što se traži i ceni u biznisu, a u životu je dragoceno da znamo kako da se, i kad pregovori ne uspeju, vratimo u ring“, rekla je Beba Bajalski, pozdravljajući prisutne na promociji.

Promociji knjige je pored brojnih zainteresovanih građana, stručnjaka iz ove oblasti, prisustvovao ataše za kulturu Ambasade Rusije u Srbiji, Denis Kruglov, dr Nenad Vasić iz Instituta za međunarodnu politiku i privredu, kao i Jelena Ćetković, u ime izdavača “Data Statusa”.

Podelite ovaj tekst: