Predstavljene mogućnosti zaposlenja u Sloveniji

Pod pokroviteljstvom Zavoda Republike Slovenije za zapošljavanje danas je u beogradskom Sava centu organizovan Sajam zapošljavanja, tokom koga su kompanije iz Slovenije predstavile svoju delatnosti i pozicije otvorene za radnike iz Srbije.

Sajam, za koji je izražen velik interes građana, je osmišljen kao mesto susreta poslodavaca iz Slovenije i svih onih koji su u potrazi sa poslom. Kompanije koje će se ovom prilikom predstaviti posetiocima ove godine su objavile više od 4.500 slobodnih radnih mesta, što pokazuje interesovanje i potrebu za zapošljavanjem u određenim privrednim delatnostima.

Na licu mesta moguće je aplicirati za neku od otvorenih pozicija u oblasti telekomunikacionih usluga, proizvodnje montažnih objekata, obrade kože, kao i u retail, automobilskoj, prehrambenoj, građevinskoj i farmaceutskoj industriji, ugostiteljstvu i zdravstvu. Među izlagačima nalaze se i kompanije Spar, Revoz d.d., Krka d.d., Lek d.d., UKC Ljubljana, koncern Kolektor, Poslovni sistem Mercator d.d. i drugi.

Na sajmu zapošljavanja prisutni su i predstavnici dva zavoda za zapošljavanje, a koji će prisutnima dati odgovore na sva pitanja u vezi sprovođenja Sporazuma između Vlade Republike Slovenije i Vlade Republike Srbije o zapošljavanju državljana Republike Srbije u Sloveniji.

Ovom prilikom prisutnima se obratio Tilen Božič državni sekretar pri Ministarstvu rada, zapošljavanja i socijalnih pitanja Republike Slovenije koji je istakao da ovaj sporazum donosi veću pravnu sigurnost radnicima iz Srbije, jer zahvaljujući njemu sva procedura se sprovodi kroz nadležne institucije.

Predavanju „Radni i životni uslovi u Sloveniji“ koje organizovano u okviru sajma, prisustvovao je izuzetno velik broj posetioca, koji su od predstavnika slovenačkog Zavoda na ovaj način saznali sve bitne informacije o životu u Sloveniji. Ovo predavanje biće organizovano i od 15 i 17 časova.

Ovaj jednodnevni sajam za posete je otvoren do 20 časova. Osim u Beogradu Sajam zapošljavanja biće organizovan i u Nišu i to 26. septembra u Sportskom centru Čair.

Više informacija o izlagačima dostupno je na stranici www.posaousloveniji.rs

Podelite ovaj tekst: