Prigodne poštanske marke u čast digitalizacije u Srbiji

Pošta Srbije današnjim puštanjem u opticaj emisije prigodnih poštanskih maraka „Digitalizacija”, na prigodan i simboličan način obeležava ostvareni napredak u razvoju digitalnih tehnologija i digitalizaciji u Srbiji i podržava ukupne napore Republike Srbije za ostvarivanjem višestrukih pozitivnih promena u društvenoj organizaciji i kvalitetu života građana koje ona donosi.

Neki od fenomena digitalizacije – povezivanje sa svim tačkama na planeti i svim lјudima i narodima sveta, digitalne kreativne industrije i nove platforme, kao nove mogućnosti za interakciju i učestvovanje, razvoj zajednice i lični razvoj svakog pojedinca, simbolično su prikazani na poštanskim markama ovog izdanja.

Digitalizacija u Srbiji sprovodi se ubrzanim tempom, a prednosti savremenih tehnologija i alata koji proističu iz ovog fenomena, opredelјuju i Poštu Srbije da se u poslovanju i viziji budućeg razvoja prioritetno opredelјuje za inovativna tehničko-tehnološka i informatička rešenja, zasnovana na digitalizaciji i zelenim tehnologijama i najsavremenije digitalne platforme i uređaje, koji će pobolјšati pružanje usluga na domaćem i regionalnom tržištu i učiniti ih efikasnijim.

Na Dan Pošte Srbije 7. juna, počela je s radom i prva internet prodavnica u Pošti – e- Filatelija, modernog dizajna i funkcionalnosti, za naručivanje i kupovinu izdanja maraka i filatelističkih proizvoda Pošte Srbije, u zemlјi i inostranstvu, na lak, brz i jednostavan način. Za samo nedelјu dana zabeleženo je veliko interesovanje.

Prigodno izdanje poštanskih maraka „Digitalizacija” sadrži dve poštanske marke nominala 30 i 80 dinara, u šalterskim tabacima od deset maraka, koverat prvog dana i prigodan žig.

Umetnička realizacija izdanja delo je mr Bobana Savića, kreatora maraka i vrednosnica Pošte Srbije, dok je stručnu saradnju obezbedila Univerzitetska biblioteka „Svetozar Marković”.

Podelite ovaj tekst: