PROCREDIT BANKA U PROGRAMU PODRŠKE ZA NABAVKU OPREME: Izbor pravog kredita za razvoj biznisa više nije tako težak

Dobre vesti za privrednike i poljoprivrednike stižu iz ProCredit banke. Naime, ako ste vlasnik malog ili srednjeg preduzeća i zainteresovani ste za nabavku novih mašina i opreme, to od ovog aprila možete učiniti pomoću ProCredit banke, uz bespovratnu subvenciju države od čak 25 odsto i po izuzetno povoljnim uslovima.

Ovim Programom predviđeno je da preduzeća obezbede najmanje pet odsto sredstava od vrednosti opreme koja se kupuje, dok iz budžeta Republike Srbije bespovratno dobijaju 25 odsto neophodnih sredstava. Preostalih 70 odsto investicije, finansira se povoljnim kreditom odabrane banke.

U ProCredit-u takođe je aktuelno odobravanje kredita za likvidnost, obrtna i osnovna sredstava poljoprivrednicima, preduzetnicima, malim i srednjim preduzećima koja se bave proizvodnjom i preradom voća i povrća, mesa, mleka i žitarica. Ovi krediti mogu brzo da se realizuju, ne zahtevaju obezbeđenje kredita od klijenta, imaju povoljne uslove, ali i manje zahteve za obezbeđenjem. Rezultat su garantne šeme koju je pokrenuo DFC-USAID fond, uz podršku Ministarstva poljoprivrede i kako kažu iz ProCredit-a, namenjeni su i prevazilaženju izazova koji su usled pandemije korona virusa nastali u poslovanju privrednika i poljoprivrednika.

Najavili su još dva programa, koja će realizovati u saradnji sa Ministarstvom poljoprivrede. Reč je o standardnim i subvencionisanim kreditima, koji će imati niže kamatne stope, a postoji mogućnost odobrenja bez učešća i dodatne zaloge.

Iz ProCredit-a pozivaju sve zainteresovane domaće privredne subjekte da se jave, jer je ovo šansa da lako i jednostavno dođu do sredstava po izuzetno povoljnim uslovima, a za unapređenje svog poslovanja i poboljšanje svoje likvidnosti.

Podelite ovaj tekst: