Prof. dr Ilija Ćosić: Važne su etičke i profesionalne norme

Glavna ideja sa kojom je startovala ova manifestacija bila je da se najširoj javnosti predstave kompanije i njihovi menadžeri koji su u pravom smislu reči lideri u području u kojem deluju

 

 

Pod geslom “U biznisu kao i u životu najvažniji je partner”, beogradska kompanija Mas Medija internešnel ovoga juna, 12. put dodeljuje priznanja “Biznis partner”. U proteklih 12 godina, održani su princip i osnovna ideja manifestacije da se zalaganje za etičke i profesionalne norme ponašanja u privredi afirmišu kroz akciju “Biznis partner”. Glavna ideja sa kojom je startovala ova manifestacija, prema rečima Milivoja Radovanovića, direktora kompanije Mas Medija internešnel, bila je da se najširoj javnosti predstave kompanije i njihovi menadžeri koji su u pravom smislu reči lideri u području u kojem deluju.

Osim tradicionalnog priznanja “Biznis partner”, u prošlih devet godina je promovisana i nova kategorija – “Best partner” čiji su laureati bile najpoznatije svetske kompanije, kao što su: “Ericson”, “Nivea”, “Aeroflot”, “Mc Donald’s”, “Coca Cola”, “Nestle” i “Siemens” koje posluju u Srbiji.

Predsednik komisije za dodelu priznanja “Biznis partner” prof. dr Ilija Ćosić, dekan Fakulteta tehničkih nauka u Novom Sadu, ističe da se promene koje se dešavaju u svetu biznisa u novije vreme, mogu po svojim karakteristikama svrstati u novu revoluciju.

Osnovna karakteristika promena koje su počele da se odvijaju odnosi se na izjednačavanje subjekata i objekata promene – čoveka. Mesto i uloga čoveka u procesu rada, njegova znanja, veštine, sposobnosti, emocije i motivacija, načini donošenja odluka, kreativnost i mogućnost imaginacije predstavljaju kapital čija procena vrednosti nije u potpunosti moguća.

– Zajednički imenitelj u savremenom razvoju tehnologije i individue jeste potraga za lepotom i individualnošću, a ne samo za funkcionalnim, trajnim i pouzdanim – ističe dr Ćosić.

Od partnerstva do liderstva

Kompanija za poslovne i marketing usluge Mass Media International iz Beograda osmislila je i sprovela manifestaciju „Biznis partner” prvi put pre 12 godina u beogradskom hotelu Interkontinental. Od tada do danas, ova manifestacija je postala tradicionalna i predstavlja poseban oblik prezentacije poslovanja i proizvoda za pedesetak srpskih kompanija, kao i istaknutih stranih kompanija koje posluju u Srbiji, a koje se kandiduju za priznanje „Biznis partner”.

Stoga je, prema njegovim rečima, centralna ideja projekta “Biznis partner”, zapravo, afirmacija firmi i pojedinaca – lidera, koji promene shvataju kao nove mogućnosti i kao stalnu vrednost koja je neophodna za razvoj. Spremnost da se iznova definišu sprovedeni ciljevi i da se stvaraju nove vizije podrazumeva otvorenost, maštovitost, intuiciju i, pre svega, hrabrost.

– I ove godine priznanje “Best partner” rezervisano je za stranu kompaniju koja je prisutna na našem tržištu i koja svojom delatnošću daje poseban doprinos ukupnom razvoju naše privrede i društva u celini. Priznanje “Media partner” određeno je za najbolje medijske kuće koje najuspešnije prate kretanja u području i privrede i društvenih delatnosti – kaže dr Ćosić.

Kako ističe dr Miodrag Bulatović, profesor na Mašinskom fakultetu u Podgorici, jedan od članova komisije za dodelu priznanja “Biznis partner 2006”, u ovoj manifestaciji je za kvalifikovanje kompanija najvažnije poštovanje kriterijuma partnerstva: etičnost u poslovanju, uvažavanje interesa drugih, kultura poslovanja, društvena odgovornost, ekološka odgovornost i iznad svega, odgovornost prema kupcima usluga i proizvoda.

– Dobitnici priznanja “Biznis partner” ostvarili su svoju viziju i ključne ciljeve koji se odnose na usmerenost na tržište, primenu evropskih uslova poslovanja, povećanje učešća u tržišnim segmentima, dugoročnu konkurentsku sposobnost na tržištu, veći tržišni ugled, značajno povećanje kapitala i likvidnosti, povećanje učešća tržišnih prihoda, povećanje mogućnosti za finansiranje sopstvenog razvoja, smanjenje troškova. Uz to, važno je i kako kompanije sprovode unutrašnje procese u organizaciji poslovanja i koliko se zalažu za pozitivnu perspektivu zaposlenih.

M.B.
Podelite ovaj tekst: