Profit NLB grupe 203,6 miliona evra

NLB grupa je u 2018. godini ostvarila profit nakon oporezivanja od 203,6 miliona evra, nastavljajući trend profitabilnog rasta. Sve članice NLB grupe uspešno su završile poslovnu godinu, a NLB banka Beograd je doprinela dobrim rezultatima grupacije i ostvarila profit od 5,2 miliona evra, 40 odsto više nego u 2017. godini

„Nadzorni odbor je zadovoljan rezultatima NLB grupe u 2018. godini, koji pokazuju da grupacija nastavlja trend stabilnog i profitabilnog poslovanja, koristeći svoje regionalno prisustvo. Posebno nam je drago što su u prošloj godini sve članice grupe ostale fokusirane na kreiranje inovativnih, digitalnih rešenja, prilagođenih potrebama svojih klijenata. To je rezultat, a istovremeno i dokaz da NLB Grupa zaista poznaje i razume okruženje u kome posluje. Nadzorni odbor koristi ovu priliku da se zahvali menadžerima i članovima tima NLB Grupe na njihovom doprinosu još jednoj uspešnoj godini “, rekao je Primož Karpe, predsednik Nadzornog odbora NLB-a.

Članica NLB grupe u Srbiji, NLB banka Beograd, je u 2018. godini ostvarila dobit od 5,2 miliona evra i značajan rast plasmana, istovremeno ulažući u nova rešenja, kako bi na što kvalitetniji način izašla u susret svojim klijentima i unapredila njihovo korisničko iskustvo.

„Prošle godine smo u lične i poslovne planove svojih klijenata investirali gotovo 300 miliona evra, putem različitih modela finansiranja, povećavši iznos kredita za 35 odsto u poređenju sa prethodnom godinom. Istovremeno, ostvarili smo i povećanje depozita za 36 odsto, što govori u prilog poverenju koje nam ukazuju naši klijenti. U NLB Banci smo posebno ponosni na unapređene i nove aplikacije internet i mobilnog bankarstva i na uvođenje instant plaćanja, koje omogućava našim klijentima plaćanja u bilo koje doba dana, svaki dan u godini, bez obzira na radno vreme ekspozitura, bez vremenskih i geografskih ograničenja. Kada govorimo o uspesima iz prošle godine, svakako treba pomnuti i saradnju sa poljoprivrednicima. Pored proizvoda iz redovne ponude banke, istakao bih kreditiranju poljoprivrednika u saradnji sa Ministarstvom poljoprivrede, u kome je NLB Banka odobrila najviše kredita sa 22% udela u ukupnim plasmanima i zato primila i priznanje Udruženja novinara za poljoprivredu, Agropress, za doprinos razvoju agrobiznisa“ rekao je Branko Greganović, predsednik Izvršnog odbora NLB banke Beograd.

Podelite ovaj tekst: