Profit NLB grupe povećan za 20 odsto

NLB grupa nastavila je kontinuirani profitabilni rast iz prethodnog perioda i poslovnu 2016. godinu završila sa profitom od 110 miliona evra, 20 odsto više nego u 2015. godini.

Blaž Brodnjak

Dobrim rezultatima grupe doprinele su sve banke članice, uključujući i NLB banku Beograd, koja je u 2016. godini ojačala kapacitete i ostvarila dobit od 2,2 miliona evra.

NLB banka je okupila privrednike na skupu u Beogradu, kome je prisustvovao i Vladimir Gasparič, ambasador Slovenije u Beogradu da bi im predstavila postignute rezultate i iskazala spremnost da ih podrži u ličnim i poslovnim planovima.

Na proslavi povodom dobrih poslovnih rezultata, Branko Greganović, predsednik Izvršnog odbora NLB banke Beograd je rekao: „Zahvaljujući vašem poverenju, NLB banka je protekle godine ostvarila dobre poslovne rezultate i još jednom potvrdila da je Srbija strateško tržište za NLB grupu. Samo u prošloj godini, odobrili smo kredite u ukupnom iznosu većem od 150 miliona evra i na taj način podržali klijente u realizaciji ličnih i poslovnih planova. Ponosni smo na na invativnost koju smo pokazali u svim svojim aktivnostima, a u tom kontekstu bih svakako istakao saradnju sa našim partnerom, Gorenje grupom, na kreiranju specijalne ponude online kredita “.

„Stabilan rast i pozitivan trend u poslovanju na svim tržištimana kojima na kojima je NLB grupa prisutna predstavlja još jednu potvrdu naše poslovne strategije i sposobnosti da poslujemo na održiv način“, rekao je Blaž Brodnjak, predsednik Uprave NLB grupe. On je dodao da je Srbija strateško tržište za NLB grupu i istakao da je grupa fokusirana na tržišno učešće u svim zemljama u kojima posluje, nastavak procesa digitalizacije i pre svega, na obezbeđivanje inovativnih servisa od kojih klijenti imaju najviše koristi, što će obezbediti pozitivno korisničko iskustvo za klijente i doprineti njihovom zadovoljstvu saradnjom sa bankom.

Vladimir Gasparič pozvao je klijente NLB banke Beograd na povezivanje sa privrednicima iz Slovenije, koja je jedan od najvećih trgovinskih partnera i investitora u Srbiji. On je potvrdio da srpski privrednici kvalitetom i konkurentnom cenom proizvoda i usluga mogu da se izbore za plasman na zahtevno slovenačko tržište i izrazio uverenje da će im banka sa regionalnim iskustvom i znanjem pomoći u povezivanju i pružiti im dodatnu vrednost kao klijentima.

Podelite ovaj tekst: