Program Telekoma za razvoj IT tehnologija

Telekom Srbija podržaće tehnološko preduzetništvo pokretanjem programa „mts startap ubrzanje“, koji pruža mentorsku podršku i novčanu nagradu od 20.000 evra za tri izabrana startapa.

telekom-srbija-logoKompanija ovaj program pokreće u saradnji sa neprofitnim udruženjem SEE ICT, koje pet godina uspešno organizuje Startap Akademiju, edukativnu platformu za preduzetničke timove u oblasti informaciono- komunikacionih tehnologija (IKT).

Pored novčanog iznosa za startapove, mts će u program ovogodišnje Akademije uključiti mentore i predavače u određenim oblastima.

Tri tima koja inovativne ideja realizuju u održiv biznis izabraće žiri koji čine predstavnik Telekoma Srbija, udruženja SEE ICT i nezavisni ekspert u ovoj oblasti.

Pokretanjem „mts startap ubrzanja“, Telekom Srbija proširuje obim podrške startap ekosistemu u Srbiji. Podržao je otvaranje dva prostora, Startit centre u Beogradu i Inđiji i još tri grada u Srbiji. Kompanija će da kroz programe do 2020. godine obučiti 100.000 IT stručnjaka koji će poslovna rešenja razvijati u zemlji. Time se stvaraju uslovi za razvoj tehnološkog preduzetništva i izvan regionalnih centara.

Prijave za Startap Akademiju, koja će početi u prvoj polovini novembra, otvorene su do 12. oktobra. Akademije se završava u aprilu. Kao polaznici Startap Akademije, mladi preduzetnici u oblasti IKT i digitalnih tehnologija imaju mogućnost da nauče kako na pravi način da realizuju poslovne strategije, izbegnu potencijalne rizike i uoče prilike za izgradnju uspešnih kompanija. Do sada je više od 100 preduzetnika prošlo program Startap Akademije, a za razvoj rešenja, poput web i mobilnih aplikacija i drugih digitalnih servisa, obezbedili su više od milion evra investicija od domaćih i inostranih ulagača.

Podelite ovaj tekst: