Prokredit povezuje srpske i albanske privrednike

Kako bi obezbedile kontinuiranu podršku, nove poslovne mogućnosti i širenje mreže saradnje malih i srednjih preduzeća kako u zemlji, tako i u regionu, Prokredit banka Srbija organizovala je, zajedno sa Prokredit bankom u Albaniji, „Business To Business“ okupljanje za svoje klijente u Tirani od 8. do 10. marta

Tom prilikom na jednom mestu se našlo više od 70 predstavnika malih i srednjih preduzeća koja posluju u Srbiji i Albaniji, pretežno u prehrambenoj industriji, sa fokusom na proizvodnju hrane, trgovinu žitaricama, stočnom hranom, voćem i povrćem, kao i firme iz oblasti transporta.

Privrednici su imali priliku da jedni drugima predstave svoje kompanije i proizvode, razmene iskustva i ostvare značajne poslovne kontakte, kao i da uspostave saradnju sa poslovnim partnerima iz susedne zemlje i time olakšaju ulazak na novo tržište. Dvodnevni događaj upotpunila je poseta kolegama koji posluju u oblasti poljoprivrede i vinarstva, što su neke od najznačajnijih privrednih grana Albanije.

Albanski privrednici pokazali su najviše interesovanja za uvoz žitarica iz Srbije, dok su srpska mala i srednja preduzeća zainteresovana za uvoz voća i povrća (paradajz, lubenice, mandarine, masline) iz Albanije.

 

Podelite ovaj tekst: