Rajfajzen banka povećava investicije u Srbiji

Zoran Petrović, predsednik Rajfajzen banke u Srbiji rekao je 17. novembra da je ta banka za 15 godina poslovanja u Srbiji investirala 500 mil evra i da će u ovoj godini povećati investicije za 40 odsto, na sedam miliona evra.

Zoran Petrović

Zoran Petrović

Na privrednoj konferenci Rajfajzen banke Zoran Petrović je rekao i da je ukupan portfolio banke 1,5 milijardi evra i da u banci u Srbiji ima oko 1.500 zaposlenih. On je dodao da banka sada u Srbiji ima 85 filijala, kao i da planira da naredne godine otvori još tri.

Rajfajzen banka očekuje da će ove godine u budžet Srbije uplatiti šest miliona evra poreza na dobit, a da će biti uplaćeno i više od 10 miliona evra doprinosa.

Petrović je pohvalio reforme koje sprovodi Vlada Srbije, a koje su doprinele, kako je naglasio, dinamičnom rastu zemlјe.

Prema njegovim rečima, odličan rezultat je ostvaren kada je reč o inflaciji, u reformi tržišta rada, u građevinarstvu, posebno izdavanju građevinskih dozvola.

” Vrlo je važno da su krenule i investicije. Raste broj kredita za investicije, a raduje nas i izvršenje budžeta i stavka kapitalne investicije je probijena, što je jako dobro. Investicije su ono što nam treba” naglasio je Petrović. On je dodao da je potrebno poraditi i na predvidivosti poreske politike u Srbiji, jer je to važno za poslovne lјude i utiče na donošenje njihovih odluka.

”Važna je i dalјa borba protiv sive ekonomije, jer želimo iste uslove poslovanja za sve, a ne da nam konkurencija dolazi iz sive ekonomije”, dodao je on naglašavajući da pažnja treba da se posveti i uvođenju e-uprave. On je rekao da su neophodne stabilne institucije svakoj zemlјi i da bez njih nijedna zemlјa nije na dobrom putu i da je ova Vlada Srbije okrenuta ka tome.

Podelite ovaj tekst: