Rast poslovanja Atlantik grupe

Atlantik Grupa je u 2014. godini ostvarila prihode od prodaje od 670,8 miliona evra, što u odnosu na prethodnu godinu predstavlja rast od 2,4 odsto

Dobit pre kamata i poreza (EBIT) iznosi 57,8 miliona evra i porasla je 3,8 odsto, dok neto dobit nakon manjinskih interesa iznosi 28 miliona eura, što je 2,6 odsto više.

– Iako su 2014. godinu obeležili posebno teški makro i mikroekonomski uslovi, primarno, Atlantik Grupa beleži prihode i profitabilnost u skladu sa najavljenim očekivanjima, uz kontinuirano smanjenje zaduženosti. Ponosni smo na ostvareni rezultat, a u 2015. nastavljamo sa fokusom na dalji rast i internacionalizaciju poslovanja, upravljanje operativnim i finansijskim rizicima, održavanje likvidnosti i upravljanje finansijskim obavezama – istakao je Emil Tedeski, predsednik uprave Atlantik Grupe.

U poslovanju Atlantik Grupe, 2014. godinu obeležili su uspešan početak distribucije Unileverovog asortimana na tržištu Hrvatske i Slovenije i izgradnja nove fabrike energetskih pločica Multipauer iz asortimana sportske i aktivne ishrane u Industrijskom parku Nova Gradiška. Time je dovršen najveći investicioni ciklus u proširenje i razvoj sopstvenih proizvodnih kapaciteta u istoriji poslovanja kompanije, ukupne vrednosti 13 miliona evra.

U cilju dalje internacionalizacije poslovanja i jačanja brendiranog asortimana, u novembru 2014. Atlantik Grupa je potpisala ugovor o stopostotnom preuzimanju kompanije Fudlend sa sedištem u Beogradu i proizvodnim pogonima u podnožju Kopaonika.

Podelite ovaj tekst: