Rast prihoda SAP u trećem kvartalu

SAP-ovi finansijski rezultati za treći kvartal pokazuju rast prihoda od Cloud rešenja za 28 odsto, sa 600 na 769 miliona evra i dodatnih 400 korisnika SAP-ovog vodećeg S/4 HANA rešenja.

sap-logoPrihod od Clouda i podrške predstavlja 14 odsto SAP prihoda, koji u trećem kvartalu iznosi 5,37 milijardi evra, u poređenju sa istim periodom prošle godine kada je iznosio 12 odsto prihoda.

U EMEA regionu, SAP je ostvario povećanje prihoda od šest dosto u segmentu Cloud i softverskih rešenja. Dvocifren rast prihoda od softverskih licenci ostvaren je u Nemačkoj, Francuskoj, Velikoj Britaniji i Južnoj Africi.

Ostavren je pad operativne dobiti kompanije SAP od devet odsto, sa 1,2 milijarde na 1,1 milijardu evra. U kompaniji kažu da je pad rezultat “porasta zaliha troškova kompenzacije nakon snažne apresijacije cene SAP akcija u trećem kvartalu”.

“U trećem kvartalu naši rezultati su bili u skladu sa trendom iz prethodnog perioda. Približavamo se svim targetima koje smo zadali početkom godine. Uvereni smo da ćemo imati još jedan veoma uspešan četvrti kvartal”, rekao je Luka Mucić, finansijski direktor kompanije SAP.

Podelite ovaj tekst: