Rast prihoda Službenog glasnika

Službeni glasnik je u prethodnoj godini zabeležio rast dobiti od čak 644 odsto, što je najveći rast u odnosu na sva javna preduzeća. Takav trend nastavlјen je i u 2017. godini. U prvih šest meseci Službeni glasnik beleži rast prihoda veći od planiranog i višestruko veći nego prethodnih godina.

Ovakav poslovni rezultat usledio je nakon izlaska ovog preduzeća na evropsko tržište štampe i značajnog porasta prihoda od maloprodaje. Kao i prethodne godine, zajedno sa rastom prihoda zabeležen je i pad svih troškova zahvalјujući transparentnom, odgovornom tržišnom poslovanju.

Prema rečima Jelene Trivan, direktorke Službenog glasnika, preduzeće će dobit investirati u osavremenjivanje proizvodnje i izdavačku delatnost, a ne u plate i privilegije zaposlenih:
„U cilјu smanjivanja troškova u javnim preduzećima Službeni glasnik se prvi odrekao luksuznih limuzina, a ukinuta su sva sredstva za donacije, sponzorstva i reprezentaciju“.

Polazeći od svoje osnovne delatnosti – objavlјivanja „Službenog glasnika RS“, ovo preduzeće se razvilo u jednu od najznačajnijih izdavačkih kuća.

Koncept objavlјivanja kapitalnih izdanja, stručne, teorijske literature i publicistike okupio je oko Glasnikovih biblioteka eminentne urednike, autore, fakultete i druge institucije. Službeni glasnik je dobitnik više nagrada za izdavača godine, 2006, 2007. i 2015. godine na Međunarodnom sajmu knjiga u Beogradu, kao i mnogih drugih nagrada iz oblasti izdavaštva, dizajna, grafičke i tehničke pripreme za štampu.

Podelite ovaj tekst: