Reciklažni tržišni lider Aurora Grupa postala deo MOL Grupe

MOL Grupa i Aurora obvezali su se na daljnji rast poslovanja u Njemačkoj, ali i na širenje na srednju i istočnu Evropu

Aurora sa inovativnih proizvodima i poslovnim modelima izvrsno nadopunjava postojeći petrohemijski portfelj MOL Grupe

Nakon što je za tu transakciju ishodila uobičajena odobrenja, MOL Grupa objavila je da je preuzela udeo od 100 posto u njemačkom proizvođaču plastičnih spojeva Aurora. Zahvaljujući toj akviziciji, MOL Grupa jača svoj položaj u segmentu proizvodnje reciklirani održivih plastičnih spojeva te među dobavljačima automobilske industrije.

MOL Grupa etablirani je proizvođač nerecikliranih polimera koji kontinuirano traži prilike za proširenje svog lanca vrednosti u petrohemijskoj industriji prema proizvodima s većom dodanom vrednošću. Kako bi dostigao taj cilj, MOL nastoji proširiti sinergije unutar svog trenutnog portfelja proizvoda od polimera putem organskih i anorganskih razvoja, kako bi stekli visoko stručna znanja i sposobnosti u području proizvodnje nerecikliranih i recikliranih plastičnih spojeva. Akvizicijom Aurore MOL Grupa dodatno širi svoj portfelj proizvoda zahvaljujući Aurorinoj izvrsnosti u području inženjerske plastike i polipropilenskih spojeva temeljenih na reciklatima.

Aurora sa svojim inovativnih proizvodima i poslovnim modelima izvrsno nadopunjava postojeći petrohemijski portfelj MOL Grupe i pridonosi ispunjenju njenih ciljeva u području održivosti. S proizvodnim pogonima u blizini proizvodnih klastera i klastera za preradu plastike za automobilsku industriju u njemačkom Baden-Virtenbergu, Aurora se odlikuje jedinstvenim i učinkovitim poslovnim modelom zatvorene petlje. Aurora prikuplja industrijski plastični otpad, reciklira ga i zatim unapređuje svojstva materijala i tako dobiva ojačanu plastiku koja odgovara uvetima kupaca u industriji proizvodnje automobila. Dugoročni cilj spajanja iskustva MOL Grupe s Aurorinim iznimnim znanjima je dodatno ubrzati tržišni rast i pritom ublažiti opterećenje okoliša.

Ova akvizicija još je jedan važan korak u transformaciji MOL Grupe s ciljem da postane vodećim igračem u hemijskoj industriji u srednjoj i jugoistočnoj Evropi, nakon partnerstva s njemačkim APK-om u recikliranju plastike. Pridodavši Auroru svom portfelju, MOL Grupa može ojačati svoju prisutnost u automobilskoj industriji, strateškom segmentu za MOL, te istovremeno odgovoriti na rastuće potrebe svojih kupaca za održivijim proizvodima.

Aurorini proizvodi temeljeni na reciklatima izvrsno nadopunjuju našu postojeću liniju proizvoda i naglašavaju naše sve snažnije napore za postizanjem održivog razvoja. Nastojeći ojačati položaj MOL Grupe kao dobavljača automobilske industrije, prepoznali smo proizvodnju spojeva kao ključnu delatnost koju želimo uklopiti u svoj proizvodni portfelj”, izjavio je Ferenc Horváth, izvršni potpredsednik za preradu i prodaju MOL Grupe.

Vodeće rejting agencije na području zaštite okoliša, društva i upravljanja, uključujući Dov Džones Sustejnabiliti Indices (Dow Jones Sustainability Indices – čiji je MOL jedini novi član iz Evrope), MSCI i Sustejnalitiks (Sustainalytics), prepoznali su MOL-ove napore u polju održivosti i prelaza na niskougljeničnu ekonomiju.

Podelite ovaj tekst: