Regionalna runda Evropskog „BEST” inženjerskog takmičenja

Udruženje studenata tehnike Evrope – „BEST” Beograd organizuje projekat EBEC Balkan, regionalnu rundu inženjerskog takmičenja EBEC (European BEST Engineering Competition) od 18. do 22. juna

Takmičenje je podeljeno u dve kategorije – Timski Dizajn i Studija Slučaja i okuplja 10 najboljih timova, pobednika lokalnih rundi takmičenja iz Beograda, Novog Sada, Niša, Sofije i Skoplja.

U kategoriji Timski dizajn (Team Design) takmičari imaju zadatak da, koristeći svoju kreativnost, znanje, veštine i uz ograničeno vreme i resurse, kreiraju mehanizam koji vrši zadatu funkciju. Napravljenu maketu timovi testiraju pred publikom i stručnim žirijem, a neki od primera prošlogodišnjih zadataka su: katapult, letelica i sl.

KategorijaStudije slučaja (Case Study) od takmičara zahteva da na zadati menadžerski ili tehnički problem daju konceptualno rešenje. Problem koji rešavaju, zadat je od strane kompanija koje podržavaju naš projekat, a odnosi se na realni poslovni problem sa kojim se susreću u poslovanju.

Ovaj projekat se održava deseti put, a treći put u Beogradu. Rešavanjem zadatih problema, takmičari će probati da sebi obezbede mesto u finalnom krugu takmičenja.

Organizacija BEST je međunarodna, neprofitna i apolitična studentska organizacija osnovana sa ciljem da poveže i omogući komunikaciju, razmenu i saradnju studenata sa Univerziteta iz cele Evrope, i danas broji 93 lokalnih grupa u 34 zemlje Evrope. BEST Beograd je lokalna grupa osnovana 2003. godine, i broji preko 100 članova sa tehničko-tehnoloških, prirodno-matematičkih i Farmaceutskog fakulteta Univerziteta u Beogradu.

Više o projektu i takmičenju možete na sajtu http://ebecbalkan.com/ i društvenim mrežama projekta : Instagramu (@ebecbalkan) i Facebook-u (EBEC Balkan).

Podelite ovaj tekst: