Rekonstruisan Paviljon Knjaz Miloš

Kompanija Knjaz Miloš, u saradnji sa opštinom Aranđelovac, Specijalnom bolnicom Bukovička banja i Vladom Kraljevine Norveške otvorila je 23. juna obnovljeni Paviljon Knjaz Miloš u parku u Aranđelovcu. Rekonstrukcija Paviljona započeta je pre devet meseci.

Paviljon je podignut 1907. godine na mestu najstarijeg izvora mineralne vode

Paviljon je podignut 1907. godine na mestu najstarijeg izvora mineralne vode

„Paviljon Knjaz Miloš je objekat od izuzetnog istorijskog značaja i simbol naše kompanije. Dok pravimo ozbiljne poslovne planove za domaće i osvajanje inostranih tržišta, ne smemo da zaboravimo odakle smo pošli. U duhu domaćinskog poslovanja, kompanija Knjaz Miloš i ubuduće će da se ponaša kao odgovorni član zajednice, s naročitim osvrtom na Aranđelovac. Verujemo da smo otvaranjem i rekonstrukcijom Paviljona ukazali poštovanje tradiciji i istoriji. U narednom periodu planiramo da obnovimo i izvor Pobeda, koji se nalazi nedaleko od Paviljona, a skoro tri decenije je zatvoren, rekao je Miloš Stojisavljević, generalni direktor kompanije Knjaz Miloš.

U rekonstrukciju Paviljona uloženo je 17 miliona dinara, od čega je sedam miliona izdvojila Kraljevina Norveške, a 10 miliona su uložili kompanija Knjaz Miloš, Specijalna bolnica i opština. Ovaj spomenik jednog vremena ujedno je i izvor lekovite vode, koja pomaže u lečenju raznih bolesti.

Arne Sanes Bjornstad, ambasador Kraljevine Norveške je rekao da je ovaj projekat veoma važan, jer objedinjuje oblasti, zdravlje, privredu, kulturu i istoriju.

”Važno je, da društvo bude zdravo, da privreda funkcioniše i da građani razumeju svoju prošlost", rekao je Arne Sanes Bjornstad.

Predsednik opštine Aranđelovac Bojan Radović rekao je da završetak rekonstrukcije Pavljona predstavlja početak rekonstrukcije parka Bukovička Banja, a opština će se truditi da grad učini lepšim i uređenijim.

Paviljon Knjaz Miloš podignut je 1907. godine na mestu najstarijeg izvora mineralne vode u Srbiji. Prva je građevina u Srbiji podignuta od armiranog betona, a ujedno je bio i prva fabrika za flaširanje mineralne vode u našoj zemlji.

Podelite ovaj tekst: