Rekordna devizna štednja u Komercijalnoj banci

Ukupna devizna štednja u Komercijalnoj banci prešla je rekordnu sumu od 1,5 milijardi evra. Rast štednje u najvećoj domaćoj banci od početka 2014. godine veći je nego kod svih ostalih banaka zajedno

Za samo godinu dana učešće Komercijalne banke u ukupnoj štednji u Srbiji povećano je sa 17,05 na 18,65 odsto, čime je utvrđena liderska pozicija.

– Veoma nam znači podatak da je već skoro svaki peti evro štednje naših građana poveren baš Komercijalnoj banci. Objašnjenje je krajnje jednostavno, a ključna reč je poverenje. Klijentima su, osim visine kamate, bar podjednako važni i sigurnost uloga, stalna raspoloživost deponovanim sredstvima i raznovrsnost štednih opcija, što im Komercijalna banka obezbeđuje – poručio je Ivica Smolić, predsednik Izvršnog odbora banke, i dodao da „o poverenju klijenata jasno govori i podatak da je u poslednjih pet godina udeo oročenih uloga na rokove duže od 12 meseci porastao sa 64 na 95 odsto, a broj štediša za 175.000, ili 30 odsto“.

U Komercijalnoj banci štedi više od 750.000 klijenata, a cifru od 1,5 milijardi evra štednje banka je prešla krajem jula.

Podelite ovaj tekst: