Rekordne investicije kompanije Imlek

Prethodnu poslovnu godinu kompanije Imlek, lidera mlečne industrije na domaćem i regionalnom tržištu, obeležila su brojna ulaganja u unapređenje poslovanja zahvaljujući kojima je ostvaren rast tržišnog učešća u svim zemljama regiona.

Sa konferencije za medije: čelnici kompanije Imlek i Branislav Nedimović

Sa konferencije za medije: čelnici kompanije Imlek i Branislav Nedimović

Imlek je u protekloj godini uložio više od 30 miliona evra u različite projekte, čime je pokrenuo rast celokupne mlečne industrije. Investirano je u unapređenje proizvodnih procesa, kupovinu mehanizacije farmerima i razvoj novih proizvoda.

Veliki segment investicija koji je uložen u proizvodne inovacije doprineo je da potrošači dobiju nove mlečne proizvode, koji ukusom i kvalitetom idu u korak sa Evropom i svetom. Najznačaniji su Moja Kravica Gusti jogurt, Balans+ Protein proizvodi, Grekos grčki tip jogurta, Moja Kravica pavlake sa ukusima i mnogi drugi.

„2016. godina je bila godina Imleka. Investicijom od 30 miliona evra i lansiranjem preko 40 novih proizvoda, potvrdili smo i dodatno ojačali status najvećeg proizvođača u mlečnoj industriji regiona. Posebno sam ponosan što smo u godini nezapamćenih potresa na evropskom tržištu sirovog mleka i rekordno niskih cena, uspeli da pomognemo i našim najznačajnijim partnerima, našim farmerima.

Pomogli smo im kako kroz više cene otkupa od evropskih, tako i kroz kupovinu mašina i kredite, kako bi što bezbolnije prebrodili ovaj period, rekao je Ilija Šetka, generalni direktor kompanije Imlek, na konferenciji za medije, 29. novembra.

Prema njegovim rečima, u okviru kampanje „Moja Kravica Rasti srećno“ započeli su izgradnju dečijih igrališta širom Srbije, a brojne su i druge društveno odgovorne aktivnosti koje kompanija sprovodi da bi obezbedili srećnije odrastanje naših najmlađih. I u narednoj godini imamo u planu velike investicije koje pre svega imaju za cilj unapređenje poslovanja naše kompanije, ali i zajednice u kojoj poslujemo.

Svesni značaja stočarstva i mlekarstva, kao njegove važne grane dražava ulaže maksimalne napore da, u periodu krize sektora na celom evropskom tlu, sačuva svaki litar ovog izvora egzistencije za mnoge poljoprivrednike.

”U narednom periodu snažnije ćemo da podržimo kvalitet, jer jedino on garantuje opstanak na zahtevnoj tržišnoj utakmici. Zbog toga, uskoro ćemo pustiti u rad i referentnu laboratoriju za ispitivanje kvaliteta mleka. Time, ne samo da ćemo imati izuzetno preciznu i objektivnu ocenu kvaliteta mleka naših proizvođača, već ćemo im i omogućiti da u skladu sa kvalitetom dobiju i adekvatne podsticaje“, izjavio je Branislav Nedimović, ministar poljoprivrede i zaštite životne sredine.

Imlek kao vodeća regionalna kompanija mlečne industrije duže od 60 godina uspešno gradi i razvija poslovanje na teritoriji Srbije i širom regiona. Stalnim ulaganjima u modernizaciju proizvodnje svih fabrika u okviru poslovnog sistema doprinosi se vrhunskom kvalitetu Imlekovih proizvoda kojim je zadobijeno poverenje mnogobrojnih potrošača. Kroz brojne društveno odgovorne projekte Imlek se aktivno uključuje u pomoć zajednici u kojoj posluje, a pored toga u narednom periodu kompanija će biti usmerena ka održavanju postojećeg kvaliteta proizvodnje u skladu sa svetskim standardima.

Podelite ovaj tekst: