Rent24 preuzeo većinski udeo Nove Iskre – Novi Prostori

Jedna od vodećih globalnih coworking i coliving platformi rent24, dolazi na tržište regiona, preuzimanjem većinskog dela kompanije Nova Iskra – Novi Prostori, srpskog coworking operatera.

Radni prostor Nove Iskre

Nova Iskra Workspace-a u Zemunu, vodeći coworking operater u regionu objavio je akviziciju većinskog dela od strane jednog od vodećih globalnih coworking i coliving operatera, rent24 (www.rent24.com). U srpsku kompaniju investirano je sa namerom da se razvije u regionalnog lidera u oblasti postavljanja i menadžmenta coworking i event prostora. Ulazak rent24 na balkansko tržište deo je ekspanzije ove kompanije. Ona upravlja i izdaje prostore u Amsterdamu, Berlinu, Njujorku, Tel Avivu, Zagrebu, Frankfurtu, Hamburgu, Lajpcigu, Londonu, i drugim metropolama Evrope, Azije i Severne Amerike.

Za Roberta Bukvića, osnivača i izvršnog direktora rent24, ova investicija je logičan korak koji prati razvoj srpske startap scene.

“Ulazimo na ovo tržište sa puno samopouzdanja. Brojne IT kompanije stvorile su svojevrsnu “silicijumsku Srbiju”, koju planiramo da unapredimo i podržimo kroz naše servise, zajednicu i besprekorne radne uslove koje nude naši prostori”, rekao je Bukvić.

Nova Iskra Workspace je najavila otvaranje treće, premijum lokacije u centru Beograda do kraja godine, što će udvostručiti kapacitete u Beogradu i ponuditi nove usluge i pogodnosti za članove. Pogodnost je www.novaiskraworkspace.com | office@novaiskra.com što će Nova Iskra Workspace moći da koristi bilo koju od rent24 lokacija širom sveta po posebnim uslovima, a od 2019. kompanije i startapi koji su članovi Nova Iskra Workspace prostora imaće pristup investicioniom fondu koji vodi rent24, kao i njihovoj blokčejn platformi Primary (www.primary.io).

Nova Iskra Workspace (www.novaiskraworkspace.com) će nastaviti da pruža najbolje usluge u regionu, dok će Nova Iskra (www.novaiskra.com), nezavisno nastaviti da funkcioniše, kroz prostor u Savamali i raditi na povećanju kapaciteta, edukaciji, međunarodnoj saradnji i drugim projektima u oblasti kreativnih industrija, IT, kulture, kao i projektima za razvoj zajednice.

Podelite ovaj tekst: