Roche i Strawberry Energy omogućili postavljanje ”pametnih klupa” u Beogradu i Novom Sadu

Uoči obeležavanja Svetskog dana borbe protiv raka, ispred Instituta za onkologiju i radiologiju Srbije u Beogradu, kao i ispred Instituta za onkologiju Vojvodine u Sremskoj Kamenici, postavljenje su „pametne klupe“ opremljene solarnim panelima koje omogućavaju svim korisnicima ovih ustanova i prolaznicima punjenje mobilnih telefona kao i pristup bežičnom internetu.

Pametna klupa

Ovu jedinstvenu mogućnost korisnicima obezbedila je farmaceutska kompanija Roche u saradnji sa firmom Strawberry Energy.

– Osnovna svrha pametnih klupa u krugu ovih zdravstvenih ustanova je edukativne prirode. Preko besplatne internet konekcije koju klupe omogućavaju, korisnici mogu pristupiti informativnim portalima koji su opštoj populaciji i nude edukativni sadržaj pisan kako od strane lekara i stručnjaka, tako i od strane sadašnjih pacijenata ili onih koji su pobedili bolest, nudeći tako sveobuhvatan uvid u česte, a ozbiljne zdravstvene probleme, izjavila je Dragana Nikolić, regionalni direktor za korporativne komunikacije Roche i dodala da je planirano postavljanje pametnih klupa sa informativnim i edukativnim sadržajem i u drugim zdravstvenim institucijama od značaja širom Srbije.

– ”Izuzetno nam je zadovoljstvo sto se kompanija Roche odlucila da podrži projekat mreže Pametnih klupa i da pametne funkcionalnosti klupe koristi u svrhu informisanja i edukcije gradjana. Strawberry Energy će, zahvaljujući kompanijama koje su prepoznale značaj i potencijal pametnih klupa, nastaviti da širi mrežu po Srbiji”, rekao je Miloš Milosavljević, CEO Strawberry Energy.

Foto: Srbija Danas / Saša Džambić
Podelite ovaj tekst: