Saradnja Bosch-a i IBM-a u oblasti industrijskog Interneta stvari (IoT)

Kompanije IBM i Bosch su 27. februara najavile saradnju u oblasti industrijskog Interneta stvari (IoT), obezbeđujući dostupnost Bosch IoT Suite usluga zasnovanih na otvorenim standardima platformi IBM Bluemix i Watson IoT za klijente, kako bi mogli efikasno da ažuriraju milione IoT uređaja.

Sa oko 20,8 milijardi povezanih stvari u upotrebi do 2020. godine, klijenti očekuju da će njihovi uređaji uvek imati najnovije funkcije i poboljšanja performansi. Kompanija Bosch daje na raspolaganje svoj „Bosch IoT Rollouts“ servis za napredno upravljanje uređajima i ažuriranje softvera na bazi cloud sistema na IBM platformi Bluemix integrisanoj sa platformom IBM Watson IoT. Klijenti obe kompanije će moći da pristupe servisu „Bosch IoT Rollouts“ preko IBM Cloud sistema kroz opseg, fleksibilnost, privatnosti i sigurnost koji su ključni za ažuriranje povezanih uređaja i nastavak inovacija u sferi industrijskog Interneta stvari.

Razvoj IoT rešenja će biti lakši i brži

„Internet stvari menja i transformiše sve, od posla do života. Samo one kompanije koje su u stanju da sarađuju u ekosistemima će uspeti. Novi ekosistemi pružaju strateški osnov za otvorene platforme i interoperabilnost. Zajedno ćemo razvoj IOT rešenja učiniti lakšim i bržim za naše klijente“, rekao je dr Rainer Kallenbach, izvršni direktor divizije za softverske inovacije kompanije Bosch.

Kompanija Bosch će proširiti svoje moćne Bosch Suite usluge na IBM platforme Bluemix i Watson IoT u svrhe razvoja prilagođenih aplikacija i dužine trajanja performansi (eng. runtime). Razvojni tim IoT rešenja će takođe imati koristi od potpune integracije sa mogućnostima IBM platforme Watson IoT.

„U narednom periodu, Internet stvari će postati najveći izvor podataka na planeti, sa milijardama povezanih uređaja koji emituju informacije o svom statusu, lokaciji i zdravlju. Mi smo uzbuđeni što sarađujemo sa kompanijom Bosch kako bismo ponudili klijentima inovativne mogućnosti za pružanje personalizovanih usluga i iskustava za povezane uređaje”, rekao je Harriet Green, generalni direktor sektora za Kognitivno poslovanje i obrazovanje u kompaniji IBM Watson IoT.

Na primer, proizvođači automobila sada mogu da zakažu i organizuju ažuriranje softvera za milione vozila na strukturiran način bezbedno i efikasno, bez potrebe da se vozilo doveze u radionicu. Proizvođač bele tehnike može daljinski poslati poboljšanja na serijama hiljada mašina za pranje i sušenje pružajući potrošačima pristup najnovijim poboljšanjima, uslugama i ponudama uključujući na primer automatsko ponovno naručivanje deterdženta.

Kompanije IBM i Bosch dele stav da će tehnologija IoT uspeti kroz otvorene standarde i otvoreni kod i kao takve dve kompanije će nastaviti da aktivno rade u Fondaciji Eclipse i Industrijskom internet konzorcijumu na daljoj primeni ove tehnologije u ključnim oblastima.

Podelite ovaj tekst: