Saradnja Ekonomskog fakulteta i Čačka o studentskim praksama

Branislav Boričić, dekan Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Beogradu i Milun Todorović, gradonačelnik Čačka potpisali su 20. marta sporazum o saradnji koji će studentima omogućiti praksu u institucijama i preduzećima u toj lokalnoj samoupravi.

Branislav Boričić i Milun Todorović na potpisivanju sporazuma

Sporazum će omogućiti studentima da prva radna iskustva steknu u toku studija.

”Čačak će omogućiti praksu svim studentima završnih godina Ekonomskog fakulteta u Beogradu u javnim preduzećima i u privatnim kompanijama. To je prvi korak u saradnji grada sa visokoškolskim ustanovama“, rekao je gradonačelnik Milun Todorović.

Za studente završnih godina Ekonomski fakultet obezbeđuje 1300 praksi u 300 uspešnih kompanija sa kojima ima zaklјučene sporazume o saradnji.

”Na fakultetu se organizuju i radionice za unapređenje veština studenata koje će im sutra biti neophodne na poslu”, rekao je Boričić i dodao da se više od 80 odsto diplomaca tog fakulteta zaposli u prvih šest meseci posle završenih studija. Delegacija Ekonomskog fakulteta uručila Gradskoj biblioteci „Vladislav Petković DIS“, u Čačku donaciju knjiga vrednosti 200.000 dinara sa namerom da se u gradskoj biblioteci formira poseban deo sa stručnim ekonomskim naslovima.

Knjige su u izdanju Centra za izdavačku delatnost Ekonomskog fakulteta.

Podelite ovaj tekst: