Saradnja NIS-a i Ministarstva prosvete

Kompanija NIS i Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja potpisali su 6. februara Memorandum o saradnji kojim je predviđeno zajedničko delovanje u oblasti nauke i obrazovanja. Sporazum su potpisali Mladen Šarčević, ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i Kiril Tjurdenjev, generalni direktor NIS-a.

Mladen Šarčević i Kiril Tjurdenjev

Memorandumom će biti uspostavlјen uzajamni rad na usavršavanju kadrova za naučno-istraživački rad, akreditacija novih studijskih i nastavnih programa na fakultetima i u srednjim školama za obrazovne profile u skladu sa potrebama kompanije, razvoj i unapređenje stručnog usavršavanja zaposlenih u prosveti, kao i stipendiranje najbolјih učenika i studenata u zemlјi i inostranstvu. Saradnjom je predviđeno i opremanje objekata u ustanovama osnovnog, srednjeg i visokog obrazovanja, kao i rad na popularizaciji ruskog jezika.

Kiril Tjurdenjev, generalni direktor NIS-a je ovom prilikom istakao da će kompanija nastaviti i dalјe da ulaže u projekte podrške obrazovanju mladih u skladu sa svojim sloganom „Budućnost na delu“. „U 2018. očekujemo da će čak 25 mladih stručnjaka – stipendista NIS-a – postati naše kolege i na to smo posebno ponosni. Verujemo da podrška obrazovanju donosi bar dve dobrobiti: ulažemo u svoju budućnost i pomažemo napretku cele zajednice. Energija znanja biće i nadalјe važan deo naše strategije,“, naglasio je Tjurdenjev.

Mladen Šarčević, ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja izrazio je zadovolјstvo što je NIS kao kompanija prepoznata po ulaganju u nauku, znanje i mlade lјude. „Ovo je prava pomoć i podrška koja nama, ustanovama treba, a to je opremanje škola i kabineta, saradnja sa visoko školskim ustanovama, razmena znanja. Mislim da će ova saradnja ne samo u 2018 godini, već i u narednim godinama biti za dobrobit učenika i studenata Srbije, svakako i za kompaniju koja će imati stručnu radnu snagu,“ naglasio je ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja.

Memorandum o saradnji potpisan je u prostorijama Centra za promociju nauke, koje je kompanija NIS opremila u okviru programa „Zajednici zajedno“.

Podelite ovaj tekst: