Saradnja opštine Beočin i Lafarža

Dimitrije Knjeginjić, direktor beočinske fabrike cementa Lafarž Srbija (Lafarge) i Mitar Milinković, predsednik opštine Beočin, potpisali su 29. decembra Sporazum o saradnji, prema kojem će Lafarž u 2017. godini uložiti 200.000 evra u razvoj lokalne zajednice, poboljšanje uslova života građana, sportski i kulturni život i stvaranje povoljnije klime za privlačenje investitora. Novac će biti uložen u prevoz učenika osnovnih i srednjih škola i fakulteta, za nabavku opreme i održavanje osnovnih škola i drugo.

Mitar Milinković i Dimitrije Knjeginjić na potpisivanju Sporazuma

„Saradnja sa lokalnom zajednicom od dolaska kompanije u Srbiju bila je snažna i podrazumevala je kvalitetan i konstantan dijalog, zajedničke inicijative i stalni rad na razvojnim prioritetima lokalne zajednice. Izuzetno nam je drago što smo u mogućnosti da i u trenutku kada građevinska industrija još nije potpuno oporavljena od krize, aktivno nastavimo ulaganje u razvoj zajednice u kojoj poslujemo“, izjavio je Dimitrije Knjeginjić, direktor  Lafarž Srbija, nakon potpisivanja sporazuma, na svečanosti u zgradi opštine Beočin.

Sporazum će ojačati dosadašnju saradnju kompanije i opštine.

Mitar Milinković, prvi čovek opštine Beočin je istakao da će Lafarž u narednom periodu sagledati mogućnost podrške i za druge prioritetne projekte opštine, među kojima su rekonstrukcija gradskog parka,  izgradnja dečjeg igrališta u Romskom naselju, sanacija krova na osnovnoj školi Jovan Grčić Milenko i zapošljavanje građana, najavljuje se u Sporazumu.

Beočinska fabrika cementa oduvek je bila nerazdvojivi deo lokalne zajednice i najznačajniji partner u svim razvojnim projektima lokalne samouprave. Privatizacijom Beočinske fabrike cementa 2002. godine, dugu tradiciju društvene odgovornosti  i povezanosti sa lokalnom zajednicom nastavio je Lafarž, putem Fonda za realizaciju socijalnog programa (2002.-2011.) i finansiranjem drugih aktivnosti i projekata koje su poboljšavale uslova života i razvoj lokalne zajednice. Najznačajniji su Beočin biznis-park i izgradnja Trga mladosti.

Podelite ovaj tekst: