Saradnja RALU Srbija i NAGEL-GROUP

RALU Srbija, kompanija specijalizovana za logistiku hladnog lanca, ostvarila je saradnju sa jednom od najvećih zapadno-evropskih logističkih kompanija u hladnom lancu – Nagel-Group, krajem septembra, čime je postala deo mreže evropskih poslovnica ove kompanije.

Koristeći postojeću infrastrukturu obe kompanije rade na širenju LTL mreže iz Evrope prema Balkanu, kao i sa Balkana prema evropskim državama. Time je omogućeno da klijenti kompanije Nagel-Group svoju robu prodaju i transportuju na teritoriji Balkana, kao i da RALU isti servis može ponuditi svojim korisnicima. Ova saradnja obuhvata i isporuku zbirnih pošiljki pod temperaturnim režimom iz Zapadne Evrope prema Srbiji, a nakon toga i dostavu robe na teritoriji cele Srbije u roku od 24 časa preko postojećih cross dock platformi.

„Pokretanjem saradnje sa kompanijom Nagel-Group našim kupcima omogućavamo visok nivo usluga u segmentu zbirnih i delimičnih utovara robe pod temperaturnim režimom, kroz korišćenje velike mreže Nagel distributivnih i cross dock centara na teritoriji cele Evrope. Time pružamo veće mogućnosti i bolja rešenja, optimizaciju lanca nabavke kroz smanjenje cene transporta i prihvatljiva tranzitna vremena. Takođe, u okviru naše kompanije, pružamo kompletnu (integrisanu) logističku uslugu u hladnom lancu, angažujući sve raspoložive kapacitete – internacionalni transport, usluge carinskog posredovanja, skladištenje i distribuciju do krajnjih kupaca. Na ovaj način pružamo brzo, efikasno i povoljno rešenje našim klijentima i gradimo reputaciju kvalitetnog i pouzdanog partnera, što je zasigurno podsticaj za pružanje novih i specifičnijih usluga. I ubuduće ćemo biti predvodnik u uvođenju trendova u regionu te se na taj način konstantno dokazivati kao kompanija koja pruža najbolje moguće logističko rešenje na jednom mestu”, istakao je Vladimir Milosavljević, direktor RALU Srbija.

Ovim partnerstvom Nagel-Group širi oblast pokrivenu jedinstvenom mrežom kontrolisanog temperaturnog režima za prehrambene proizvode.

“Zahvaljujući saradnji sa Ralu Logistikom, našim korisnicima iz Zapadne Evrope možemo i u Srbiji ponuditi uslugu baziranu na istim standardima kvaliteta i kriterijumima pouzdanosti na koje se navikli korisnici iz mreže Nagel-Group. Za nas ova saradnja predstavlja dalje građenje naše misije da budemo spona industrije hrane u Evropi, odnosno kao što naš slogan kaže – Connecting the world of food®” istakao je Thomas Pütter, rukovodilac odeljenja Corporate Operational Process Design & Systems u Nagel-Group.

Podelite ovaj tekst: