Saradnja Telenora i Eriksona u novom sistemu naplate

Kompanija Telenor Srbija izabrala je kompaniju Erikson (NASDAQ: ERIC) da implementira Ericsson Charging and Billing in One (CBiO) rešenje, novu konvergentnu platformu za naplatu svih servisa u realnom vremenu.

telenor-ericssonKao rezultat ove implementacije, Telenor može da podržava tarifiranje i naplatu širokog dijapazona usluga za svoje rezidentne, korporativne, mobilne i fiksne pretplatnike.

„U saradnji sa kompanijom Erikson, Telenor je implementirao konvergentni sistem naplate koji nam omogućava kako da ispunimo očekivanja naših korisnika, tako i da uvedemo nove trendove na tržište. Ovaj sistem nudi fleksibilnost ponude, širi spektar promocija, popuste, programe podsticaja, ciljane kampanje, pakete koji kombinuju različite usluge, kao i ponudu različitih tarifa našim korisnicima. To je omogućeno u realnom vremenu, u skladu sa potrebama korisnika, pružajući im punu kontrolu troškova,“ rekla je Ingeborg Øfsthus, generalni direktor Telenor Srbija, i dodala: „Ponosna sam što mogu da kažem da smo prvi mobilni operater u Srbiji koji je u potpunosti prešao na konvergentni sistem naplate i da smo to uspeli da uradimo za samo godinu dana zahvaljujući izuzetnom zajedničkom timskom naporu sa kompanijom Erikson. Kroz CBiO sistem dajemo našim korisnicima još više razloga da nas vole. Za Telenor ovo je značajan korak napred da postane omiljeni partner u njihovom digitalnom životu.“

Kompanija Erikson je već uspešno završila migraciju kompletne pretplatničke baze Telenora Srbija na CBiO, što predstavlja prvu praktičnu primenu CBiO 3.0.1 rešenja za kompaniju Erikson u Evropi.

Antonio Pasarela, direktor kompanije Erikson za tržište Srbije, rekao je:

„Konvergentna rešenja naplate u realnom vremenu su od suštinskog značaja za operatore kako bi ispunili rastuća očekivanja današnjih korisnika koji su stalno povezani. Ovim primerom primene dokazujemo da kompanija Erikson ima jedinstvenu mogućnost da sprovede kompleksne projekte transformacije u kratkim vremenskim okvirima i jasno dokazujemo našu lidersku poziciju kako u sistemima podrške poslovanju (BSS), tako i uintegracijiIT sistema.“

Pored migracije pretplatnika na CBiO, projekat obuhvata implementaciju više od 100 novih poslovnih i marketinških zahteva, kao dela tekućeg projekta digitalne poslovne transformacije kompanije Telenor.

Podelite ovaj tekst: