Saznaj više o Evropskoj uniji i osvoji putovanje u zemlje članice

Ova godina bila je izazovna za sve i dok održavamo fizičku distancu, 11. izdanje Evropskog dnevnika približiće vam Evropsku uniju. Evropski dnevnik je dugogodišnji vodič za srednjoškolce u Srbiji o Evropskoj uniji, njenim institucijama, njenim članicama, evropskim vrednostima i drugim relevantnim temama za mlade. Preko 600.000 srednjoškolaca se do sada susrelo sa Evropskim dnevnikom, zahvaljujući podršci Ministarstva za evropske integracije i Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja.

Evropski dnevnik pokriva širok spektar tema, od nastanka EU i njenih institucija, preko životne sredine, ljudskih i manjinskih prava, zajedničkog tržišta, vrednosti EU i zajedničke valute. Iz ove publikacije, srednjoškolci će saznati možete saznati više o programima razmene studenata, fondovima i stipendijama, volontiranju, programima učenja jezika i kakve su prednosti za Srbiju i njene građane u procesu evropskih integracija. Dnevnik takođe sadrži informacije o EU podršci Srbiji u borbi protiv korona virusa.

Kao i tokom protekle decenije, neizostavni deo Evropskog dnevnika je nagradni konkurs za kreativne radove učenika – Evropa i ja. Na konkursu mogu učestvovati srednjoškolci prvog, drugog i trećeg razreda, koji se takmiče u pet kategorija: fotografija, strip/karikatura, video, blog i multimedija. Ove godine, izbor najboljih i najkreativnijih biće zajednički poduhvat publike i strućnog žirija. Nakon perioda prijava koji traje do 31. januara 2021, posetioci našeg portala – www.evropskidnevnik.rs moći da glasaju za pobednike ovog takmičenja do 5. marta 2021.

Evropski dnevnik i konkurs biće predstavljeni tokom online događaja, koji je predviđen za utorak (24. novembar) od 18 časova na Facebook stranici EU u Srbiji.

Srednjoškolci koji žele da dobiju štampano izdanje ovogodišnjeg Dnevnika, mogu ga zatražiti preko email adrese evropskidnevnik@euinfo.rs. Online izdanje dostupno je na ovom linku.

Podelite ovaj tekst: