Sberbank sakupila više od 600 kilograma otpada u akciji „Očistimo priobalje Beograda“

Drugu godinu zaredom, Sberbank Srbija pokrenula je društveno odgovornu akciju „Očistimo priobalje Beograda“, kako bi se delovi rečnih tokova Save i Dunava očistili od nagomilanog smeća, a priobalje beogradskih reka postalo čistije i lepše.

Tokom ove višednevne akcije, očišćen je rukavac kod Ade Ciganlije i određeni potezi Dunavskog i Savskog keja, a prikupljeno je 620 kilograma otpada. Očuvanje životne sredine jedna je od najvažnijih društveno odgovornih vrednosti, zato je Sberbank akciju podigla za lestvicu više i uklonjen otpad prosledila na dalju reciklažu.

„Svedoci smo da u ovoj godini, pored loše epidemiološke situacije koja nas je sve zatekla, problem zagađenja, ne samo priobalja, već uopšte životne sredine je nažalost i dalje prisutan i zato iziskuje našu veliku pažnju i zalaganje. Drago mi je što smo imali priliku da, po drugi put, doprinesemo čistijem i lepšem priobalju. Nastavićemo da, kroz ovakve i slične projekte, doprinosimo našem zdravijem okruženju, a na taj način verujem da ćemo podstaći i celo društvo na odgovorniji odnos prema životnoj sredini“, istakla je Marijana Vasilescu, predsednica Izvršnog odbora Sberbank Srbija.

Sberbank Srbija, od svog dolaska na tržište, svojim sponzorstvima i donacijama, do sada je pomogla različite društveno odgovorne projekte, a ove godine je sa preko 7 miliona dinara učestvovala u borbi protiv pandemije COVID-19.

Podelite ovaj tekst: