Simens pruža konsalting za Niš

Darko Bulatović, gradonačelnik Niša i Udo Ajhlinger, generalni direktor kompanije Simens Beograd potpisali su u 15. decembra Sporazum o poslovno tehničkoj saradnji, kojim je omogućeno da grad Niš u narednih pet godina može besplatno da koristi usluge konsaltinga te kompanije.

Darko Bulatović i Udo Ajhlinger potpisali su Sporazum o poslovno tehničkoj saradnji

Ovaj sporazum će obema stranama omogućiti razmenjivanje informacija o tehničko-tehnološkim trendovima u primeni inovativnih, energetski efikasnih i pouzdanih proizvoda i rešenja za gradove, a koji su direktno primenljivi za Niš. Ukoliko se donese odluka da takva rešenja implementiraju, Simens će predstaviti analize i iskustva na sličnim projektima, koji su bili sprovedeni u drugim gradovima.

Darko Bulatović je istakao da će grad koristiti usluge konsaltinga za rešavanje problema koji se odnose na planiranje razvoja grada i pripremu dokumentacije, posebno u oblasti energetike i saobraćaja.

Kompanija Simens je prepoznatljiva po pouzdanosti i kvalitetu proizvoda i usluga u oblastima energetike, saobraćaja i informacionih tehnologija.

Udo Ajhlinger je istakao da će ta kompanija pomoći gradu pri donošenju strateških odluka. Savetodavnu pomoć stručnjaka kompanije Simens, kako je rečeno, mogu da očekuju i sva javna preduzeća u gradu.

Podelite ovaj tekst: