Skraćeno radno vreme ekspozitura NLB banke

Od danas, sve ekspoziture NLB Banke u Srbiji rade skraćeno, od 9.00 do 14.00 časova. To je još jedna mera koju NLB Banka Beograd realizuje u cilju davanja doprinosa borbi protiv širenja korona virusa u našoj zemlji.

Branko Greganović: U svakom trenutku svi resursi banke na raspolaganju klijentima

Branko Greganović, predsednik Izvršnog odbora:

„Mi smo u NLB Grupi pažljivo pratili epidemiološku situaciju u regionu, posebno imajući u vidu da je u pojedine zemlje u okruženju korona virus stigao pre nego što se pojavio u Srbiji. Cilj nam je bio da se deljenjem informacija i praksi na adekvatan način pripremimo za eventualno širenje epidemije“ rekao je povodom uvođenja skraćenog radnog vremena Branko Greganović, predsednik Izvršnog odbora NLB Banke Beograd.

„Kako je, nažalost, korona virus našao put i do Srbije, u NLB Banci smo od prvog dana krenuli u realizaciju niza mera usmerenih na zaštitu i naših zaposlenih i naših klijenata, a skraćenje radnog vremena je najnovija od tih mera. Obezbedili smo dostupna zaštitna sredstva, već u prvom talasu omogućili rad od kuće za sve zaposlene čiji posao to dozvoljava, pratimo zdravstveno stanje svih zaposlenih, a realizujemo i meru temeljne dezinfekcije ekspozitura po određenom redosledu“ rekao je Greganović. On je dodao da su u banci službena putovanja odložena do daljnjeg, sastanci se održavaju na daljinu, osim u izuzetnim situacijama, a intenzivirana je i komunikacija sa celim timom, sa ciljem jačanja svesti o značaju mera zaštite, informisanja o konkretnim merama koje banka sprovodi, ali i drugim informacijama od značaja za zaposlene u vezi sa korona virusom.

„U svakom trenutku stavljamo svoje resurse na raspolaganju našim klijentima, kako bismo i u ovoj, za sve nas teškoj situaciji, izašli u susret njihovim potrebama. S tim ciljem, a na osnovi odluke Narodne banke Srbije, omogućićemo korisnicima kredita korišćenje moratorijuma na otplatu obaveza na tri meseca. U ovom trenutku radimo na pripremi za realizaciju ove mere, a sve informacije će biti dostupne klijentima na našoj internet prezentaciji i putem Kontakt centra do kraja nedelje“ rekao je Greganović.

Verujemo da i naši klijenti sprovode slične mere zaštite u svojim domovima i na radnim mestima, pa pozivamo klijente da i sami daju doprinos sprečavanju širenja virusa tako što će poslove sa bankom obavljati putem elektronskog i mobilnog bankarstva, plaćati platnim karticama, kad god je moguće beskontaktno, uz korišćenje bankomata za podizanje novca kada im je neophodan. Postavili smo pravila ponašanja u ekspoziturama, usmerena na zaštitu i samih klijenata i naših koleginica i kolega“ dodao je Greganović.

Podelite ovaj tekst: