Smoki slavi 45 godina postojanja

Povodom 45. godina postojanja Smokija, predstavnici medija su posetili 29. juna najsavremenije postrojenje za proizvodnju ove najprodavanije grickalice u regionu, koja je prema Valikon istraživanju, godinama u top 10 najprepoznatljivijih brendova jugoistočne Evrope.

Matjaž Vodopivec

Novinari su saznali kako se od prirodnih sirovina, kao što su kukuruzni griz i sveže pečeni kikiriki, bez bilo kakvih aditiva, pravi Smoki flips, koji je postao generičko ime za ovu vrstu grickalica. Zahvaljujući investicijama od više od dva miliona evra, linija Smokija je inovinarana i danas predstavlja poseban pogon, kao deo razvojne strategije Štarkovog poslovanja na kojoj se bazira njegov visedecenijski uspeh.

”Posebno smo ponosni na činjenicu da u strukturi prodaje i dalje, kao jedan od stubova poslovanja kompanije Soko Štark, dominira Smoki sa gotovo 30 odsto učešća, i stabilnim godišnjim rastom. Naš uspeh i 45 godina postojanja Smokija mi i dalje konstantno nadograđujemo pružanjem novog doživljaja kroz staro, dobro utvrđeno iskustvo u konzumiranju naših proizvoda. Tako je, u proteklih pet godina, portfolio Smokija značajno proširen u cilju podmlađivanja brenda. Stvorili smo Smoki Smokić namenjen deci, dok je za mlađu mušku populaciju kreiran Smoki Mega Hrsker sa intenzivnim ukusom, i tu nije kraj našim inovacijama”, izavio je Matjaž Vodopivec, genaralni direktor Soko Štarka, Atlantic grupe.

Predstavnici medija u obilasku fabrike

Smoki je prvi proizvedeni flips u jugoistočnoj Evropi, nastao davne 1972.godine.

Jedinstven spoj ukusa, ujedno hrskav i topiv, jednako je omiljen svim generacijama.

Brendovi Atlantic grupe imaju višedecenijsko trajanje i karakterističnu emotivnu vezu sa potrošačima koja je osnov njihovog poverenja i najveći kapital koji nadograđuju u okviru sistema Atlantic grupe. Zahvaljujući investicijama koje su veće od 20 miliona evra u automatizaciju pakovanja i modernizaciju proizvodnje u poslednjih deset godina, povećani su kapaciteti i obezbeđen najviši stepen zaštite zdravstvene ispravnosti proizvoda. Ali opravdanost investicija potvrđuju i rekordni poslovni rezultati. Tokom 2016. godine ostvaren je istorijski maksimum u prodaji, više od 28.000 tona proizvoda i prihod veći od 90 miliona evra.

Podelite ovaj tekst: