Smotra društveno odgovornih kampanja za dobrobit dece

Prva smotra društveno odgovornih kampanja namenjenih dobrobiti dece “Kampanje sa svrhom”, održaće se ove godine na Međunarodni dan deteta 20. novembra i biće revijalnog karaktera.

Osnivač i organizator smotre je Udruženje “Žute Patalone–Inicijativa za proučavanje detinjstva i Koncept Inkubator društvene odgovornosti”, koja ima za cilj skretanje pažnje javnosti na značaj ranog detinjstva, promovisanje Montesori pedagogije, iniciranje daljeg proučavanja fenomena detinjstva i podsticanje društveno odgovorne komunikacije, namenjene dobrobiti dece.

Najvažniji projekti udruženja, pored kontent platforme @zutepatalone i godišnje smotre Kampanje sa svrhom su iniciranje Dana ranog detinjstva, osnivanje Instituta za proučavanje detinjstva, godišnja smotra društveno odgovornih igračaka, Igračke sa svrhom, Montesori jezik – online logopedsko savetovalište i Montesori Matematika – projekat finansijske pismenosti za najmlađe.

Danas postoji opredeljenje da se ciljevi održivog razvoja, definisani od strane UN uključuju u strategije poslovanja i postizanje profita koji vraća zajednici. Želimo da podstaknemo korporacije da komunikacione ciljeve usklade sa interesima javnosti i to tako da uočavanjem društvenih problema pomažu u rešavanju istovremeno komunicirajući svoje vrednosti. Pomoć onima kojima je najpotrebnija uključuje i uticaj na buduće generacije i to sistemski i preventivno. Najvažniji zajednički posao koji imamo je da unapredimo živote najmlađih, a to je zato što verujemo da samo srećno detinjstvo može doprineti boljitku svih.

“Usmeravanje naših nastojanja za dobrobit čovečanstva znači prvenstveno da to radimo za dete” – Marija Montesori.

U budućnosti, smotra će dobiti takmičarski karakter i nagrađivaće društveno odgovorne kampanje namenjene dobrobiti dece.

Podelite ovaj tekst: