СОФТВЕР: Српски инжењери помажу камионџијама

Уместо гомиле папира корисници TruckTrack-а на једноставан начин уносе своје туре, праве рачуне и плаћају возаче

Београдски старт-ап TruckTrack развио је специјализовани софтвер за унапређење рада транспортних фирми који на једном месту обједињује све процедуре. Идеја је да систем замени „папирологију“ коју фирме сада користе, пружи им увид у комплетно пословање, као и у напредну аналитику, и да тако смањи оперативне трошкове. Уместо гомиле папира, корисници TruckTrack-а на једноставан начин уносе своје туре, праве рачуне и плаћају возаче.

– Идеја за TruckTrack је присутна доста дуго, а главна инспирација била је моја мајка која има своју камионску транспортну фирму у Србији већ 15 година и којој помажем на разне начине. TruckTrack inc. је основан средином 2013. године – каже за Економетар Вук Николић, један од оснивача.

Иако је првобитно развијан за српско тржиште, потенцијал пројекта су већ након неколико месеци препознали инострани инвестициони фондови, па је TruckTrack кренуо да ради и глобално. Прва су софтверска фирма из Србије која је ушла у лондонски инвестициони фонд Seedcamp, тако да је осим Београда основана и канцеларија у Лондону.

Опширније у штампаном издању


У овом броју још и …

  • МИД ЕУРОПА ПАРТНЕРС ПОСТАЛА НОВИ ВЛАСНИК ИМЛЕКА, БАМБИЈА И КЊАЗА Још 100 милиона евра за унапређење брендова и регионално ширење
  • ВЕСТИ ИЗ ПРИВРЕДНЕ КОМОРЕ СРБИЈЕ
  • 59. МЕЂУНАРОДНИ САЈАМ ТЕХНИКЕ И ТЕХНИЧКИХ ДОСТИГНУЋА Корак у будућност
  • КАКО ЈЕ ЗАКОНОМ РЕШЕНО ПОСЛОВАЊЕ ПОВЕЗАНИХ ЛИЦА (2) Позајмљивање између повезаних лица
  • ЕНРИКО ВЕРДОША, ЧЛАН ИЗВРШНОГ ОДБОРА УНИКРЕДИТ БАНКЕ, ОДГОВОРАН ЗА КОРПОРАТИВНО И ИНВЕСТИЦИОНО БАНКАРСТВО Повољно финансирање инвестиционих пројеката
  • БОРИС МАТИЈАШ, КОНСУЛТАНТ И ВЛАСНИК КОМПАНИЈЕ „АРХИПЕЛАГ“ ИЗ БАРСЕЛОНЕ Следи смена генерација у породичним фирмама
  • ФИЛИП КОТЛЕР, КЕВИН ЛЕЈН КЕЛЕР, МАЈА МАРТИНОВИЋ: УПРАВЉАЊЕ МАРКЕТИНГОМ (1) Маркетинг у рецесији
  • Следећи број Економетра излази 2. јуна 2015.
Podelite ovaj tekst: