Soželiz lider na tržištu finansijskog lizinga u Srbiji

Soželiz (Sogelease) je lider na tržištu finansijskog lizinga u Srbiji sa 49 miliona evra novih plasmana. Rezultati istraživanja tržišta finansijskog lizinga u prva tri kvartala ove godine pokazuju da je Soželiz zadržao lidersku poziciju, sa rastom od 75 odsto novih plasmana u odnosu na isti period prošle godine.

sogelease-logoTržišno učešće Soželiza u trećem kvartalu dostiže 22,6 odsto, a lider je u finansiranju novih putničkih vozila, sa učešćem od 24,3 odsto, lakih komercijalnih vozila i autobusa (oko 32 odsto tržišno učešće) kao i građevinskih mašina i poljoprivrednih vozila.

Boris Stević, predsednik Izvršnog odbora Soželiza je istakao da je tržište lizinga u 2016. godini zabeležilo značajan rast, što je posledica rasta prodaje putničkih i komercijalnih vozila, ali i pokretanja velikih infrastrukturnih projekata, koji su zahtevali nabavku nove građevinske mehanizacije.

„Rezultati pokazuju da smo posvećeni podršci razvoja privrede, a klijenti nas prepoznaju na tržištu finansijskog lizinga kao kompaniju od poverenja, velike fleksibilnosti i jednostavnijih procedura odobrenja od kreditiranja“, rekao je Stević.

Tržište finansijskog lizinga je u 2016. godini ostvarilo najveći rast posle velike ekonomske krize, sa rastom od 23 odsto u odnosu na isti period prošle godine.

Soželiz je prošlu godinu završio na prvom mestu među lizing kompanijama, sa ukupno 40,5 miliona evra novih plasmana.

Podelite ovaj tekst: