Sporazum STADE i Sanofija o distribuciji zdravstvenih proizvoda za 20 evropskih zemalja

Multinacionalne kompanije STADA i Sanofi zaključile su sporazum o distribuciji zdravstvenih proizvoda široke potrošnje u odabranim evropskim zemljama, među kojima je i Srbija, a u cilju doprinosa zdravlju i dobrobiti potrošača na ovim tržištima.

Sanofi će od novembra distribuirati svoj portfolio zdravstvenih proizvoda široke potrošnje, preko kompanije STADE u 20 zemalja Evrope, uključujući nordijske i baltičke zemlje, zatim Holandiju, Irsku, Maltu, Bugarsku kao i zemlje Balkana, među kojima je i Srbija. STADA će brendove plasirati kroz svoju jaku prodajnu, marketinšku i distributivnu mrežu.

Ovaj ekstenzivni sporazum o marketingu i distribuciji obuhvata oko 50 dobro etabliranih brendova, među kojima su i proizvodi Allegra, Bisolvon, Dulcolax, Essentiale Forte N. Dakle, proizvodi iz kategorija za ublažavanje kašlja i prehlade, protiv alergija, za ublažavanje bolova, za bolji rad organa za varenje, vitamini, minerali, dodaci ishrani, dermatološki preparati.

“Drago nam je što će komercijalni raspon i prisustvo STADE omogućiti da nastavimo da gradimo još jače brendove i potrošačima osiguramo pristup našem pouzdanom portfoliju brendova. Uvereni smo da će ova saradnja omogućiti da na dobiti budu svi, kako obe kompanije, tako i zdravlje i dobrobit potrošača na ovim tržištima”, istakao je Paul Martingell, direktor sektora zdravstvenih proizvoda široke potrošnje GBU za Evropu u kompaniji Sanofi. Do sklapanja partnerstva dolazi ubrzo posle najave da STADA od kompanije Sanofi kupuje 16 brendova zdravstvenih proizvoda široke potrošnje etabliranih u brojnim zemljama, uključujući Francusku, Nemačku, Italiju, Poljsku i Španiju.

Među pomenutim proizvodima su i Modafen tablete za ublažavanje simptoma prehlade i gripa, Frubiase dodaci ishrani za sportiste, Viscontour asortiman za negu kože, bez alergena i drugi.

“U strategiji kompanije STADA zdravstveni proizvodi široke potrošnje imaju centralnu ulogu zajedno sa generičkim lekovima, koji se izdaju na recept i farmaceutskim specijalitetima. STADA je po prodaji među pet najuspešnijih igrača na evropskom tržištu u oblasti zdravstvenih proizvoda široke potrošnje. Ovaj sporazum sa kompanijom Sanofi predstavlja dodatni dokaz da je STADA pouzdan i poželjan partner, a svoju poziciju nastavljamo da jačamo”, naglasio je Volker Sydow, globalni direktor za zdravstvene proizvode široke potrošnje kompanije STADA.

Podelite ovaj tekst: